2020. augusztus 6. csütörtök Berta, Bettina

Hírek - Növény

10 év alatt harmadával nőhet a brazil szójatermés

Úgy tűnik, a brazilok véglegesen berendezkednek a világ szójával való ellátására, amiben az amerikai-kínai vámháború is a segítségükre van. 10 év alatt 45 millió hektárra kívánják növelni a szójatermő területeiket.
 
 

A brazil szójatermelés az elkövetkező 10 évben akár harmadával is bővülhet a helyi agrárminisztérium szerint, és elérheti a 152 millió tonnát (az utóbbi években 115 és 122 millió tonna közötti mennyiséget termeltek).  A növekedés annak köszönhető, hogy a növény  termőterülete 45 millió hektárra duzzadhat. A következő évtizedben a szója termelése minden más növénynél gyorsabb ütemben fog bővülni, bár nem olyan erőteljesen, mint az előző évtizedben, amikor 67 százalékos növekedést ért el - írja elemzésében az ami-informiert.de.

A területhódítás leginkább Brazília északkeleti régiójában lesz jelentős, ahol  még viszonylag olcsó a föld és jók a klimatikus feltételek a szójatermesztéshez. Itt a bővülés elérheti a 15 százalékot a szakminisztérium becslése alapján. A térség egyetlen hátránya, hogy gyenge az infrastruktúrája, de a kormányzat folyamatosan dolgozik ennek javításán. Viszont a javára írható, hogy az exportkikötők közelében fekszik, így kisebb szállítási költség terhelné az áru fuvarozását.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Sustainable World 2020

  A Portfolio első zöld konferenciája - a jövő vállalatainak

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu