Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.04.29. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.04.29. szerda

agrarszektor.hu
Délkeleten is megszűnik a csapadék, felszakadozik a felhőzet - derül ki az Agrárszektor szerdai (2020.04.29.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2020.04.29.) napon!

24% a tavaszi agrár konferenciákra, csak decemberben!

Jövő márciusban találkozunk az Agrárium 2024 konferencián, májusban pedig két új rendezvénnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az Agrofood és Agrofuture! Regisztráljon most 24% kedvezménnyel! Részletek és regisztráció: https://www.portfolio.hu/rendezvenyek/agrar oldalon.

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2020.04.29.) napon.

2020.04.29. szerda: Délkeleten is megszűnik a csapadék, felszakadozik a felhőzet. Napközben az erős gomolyfelhő-képződés mellett az Alföldön több, a Dunántúlon kevesebb napsütés várható. Nyugat felől egyre többfelé alakul ki zápor, zivatar, néhol jégeső, felhőszakadás is lehet. Többfelé megerősödik a délnyugati, az Észak-Dunántúlon az északnyugati szél. Zivatarban viharos széllökések is lehetnek. A hőmérséklet délután 18 és 25, késő este 11 és 16 fok között valószínű.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Frontátvonulás nem várható, de a magasban hűvösebb levegő áramlik térségünk fölé, így fejfájás, vérnyomás csökkenés előfordulhat.

A következő napok várható időjárása

2020.04.30. csütörtök: Erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, majd késő délutántól, estétől nyugat felől egyre többfelé beborul az ég.Napközben főként keleten, északkeleten lehet zápor, zivatar, majd este Nyugat-Magyarországon is lehet már csapadék. A nyugati, délnyugati szél időnként megélénkül, de zivatarokban erős, viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 24 fok között várható.

2020.05.01. péntek: Borul lesz az ég, majd a déli óráktól nyugat felől csökken a felhőzet. Sokfelé várható eső, zápor, illetve néhol zivatar is. A kiterjedt csapadékzóna kelet felé mozog, keleten még az esti órákban is eshet. Ezzel együtt a nap második felében a Dunántúlon újra záporok, zivatarok képződnek. A délnyugati, majd a nyugatira,északnyugatira forduló szél főleg a Dunántúlon megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 20 fok között valószínű.

Friss híreink:

Durva darázsinvázió jöhet: így védekeznek a csípős kártevők ellen a profik
A darazsak, az egerek és a hangyák valamelyike szinte minden háztartásban előfordult már, sokan ilyenkor különböző házi praktikák bevetésével próbálkoznak, van aki azonban inkább a profikra bízza az irtást. Jelenleg a darazsak elleni védekezés a legaktuálisabb, hiszen most kezdik el keresni azokat a helyeket, ahol biztonsággal meg tudnak telepedni. De melyik kártevőnél, hogyan zajlik az irtás és a védekezés, mire figyelnek a szakemberek, és mennyire jellemző a hazai mezőgazdaságban, hogy kártevőirtót hívnak a gazdák? Ezekre a kérdésekre kereste a választ az Agrárszektor.

Rendőrségi engedéllyel léptetnék át a határon az erdélyi idénymunkásokat
Különleges rendőrségi engedéllyel próbálják Magyarországra juttatni egyes hazai zöldség- és gyümölcstermelők azokat az erdélyi idénymunkásokat, akikre szükség lenne az idei betakarítási munkálatokhoz. A munkaerőhöz-jutási esélyeket rontja, hogy a szintén munkaerőhiányos Angliában és Németországban a korábbiaknál sokkal csábítóbb bérezést ajánlanak a mezőgazdasági vendégmunkásoknak.

Nem a méret a lényeg: így lehet kis területen is nagy a terméshozam
Egy nemrég megjelent IIASA tanulmány szerint a jelenleg erre használt földterület körülbelül felén kellene csak haszonnövényeket termeszteni, ha sikerülne világszerte az elérhető maximális terméshozamokat produkálni, és a növényeket azokon a területeken termesztenénk, ahol a legoptimálisabbak számukra a körülmények. A tudósok szerint egy ilyen stratégiának kétségbevonhatatlan pozitív és esetleges negatív következményei is lennének, amelyek még további tanulmányozásra szorulnak.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?