Ez fájni fog az orosz gazdáknak: súlyos döntést hozott a nagy gabonakereskedő cég

Ez fájni fog az orosz gazdáknak: súlyos döntést hozott a nagy gabonakereskedő cég

MTI
Újabb nagy agrárcég jelentette be, hogy leállítja az oroszországi befektetéseit az orosz-ukrán háború miatt. A Cargill 1991 óta van jelen Oroszországban. Hasonló lépést jelentett be a világ egyik legnagyobb növényvédőszer-gyártója is.

UTOLSÓ HELYEK, UTOLSÓ PILLANATOK! 

Döntéshozók, véleményformálók, vállalati csúcsvezetők, államigazgatási topvezetők, gazdálkodók, kistermelők, agrárszakértők egy helyen, egy időben az Agrárszektor 2023 konferencián! Előad Nagy István, Éder Tamás, Soltész Gergő, Dobai Tibor, Győrffy Balázs és Andréka Tamás is!

150+ előadó, 40+ óra szakmai program, 25+ kiemelt téma, 2 nap szakma, élmény, networking.

Nagy bejelentést tett hétfőn a Cargill. Az amerikai gabonakereskedő, élelmiszer- és takarmányipari cég azt közölte, hogy az orosz-ukrán háború miatt leállítja oroszországi befektetéseit, de ottani vállalkozásai továbbra is működnek. A Cargill 1991 óta van jelen az orosz piacon, gabonát és napraforgómagot exportál, növényi olajokat és zsírokat, melaszt, keményítőtermékeket és egyéb élelmiszer-összetevőket, valamint takarmányt gyárt és ezekkel kereskedik.

Az Ukrajna elleni orosz invázióra válaszul a Bayer leállított minden olyan kiadást Oroszországban és Fehéroroszországban, amelyek nem az egészségügy és a mezőgazdaság alapvető termékeihez kapcsolódnak. Ahogy a vállalat közleményében olvasható, a két országban felfüggesztettek minden hirdetési és egyéb promóciós tevékenységet, határozatlan időre leállították a befektetési projekjeiket, és nem keresnek új üzleti lehetőségeket sem.

Az orosz-ukrán háború miatt egyre több és több agrárvállalkozás dönt úgy, hogy vagy felfüggeszti oroszországi tevékenységét, vagy teljesen ki is vonul az országból. Múlt héten a nagy mezőgépgyártó és forgalmazó John Deere és a tejipari technológiai cég, a Lely jelentettek be ilyen irányú lépéseket, ahogy arról az Agrárszektor is beszámolt.

EZ IS ÉRDEKELHET

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?