Súlyos gondok az olasz paradicsom-feldolgozókban: ezt minden vásárló megérezheti

Súlyos gondok az olasz paradicsom-feldolgozókban: ezt minden vásárló megérezheti

agrarszektor.hu
Az Olasz Zöldségfeldolgozók Egyesületének (ANICAV, Associazione Nazionale Industriali Conserve Alimentari Vegetali) elnöke, Giovanni de Angelis szerint katasztrofális, még a médiában tálaltnál is sokkal kedvezőtlenebb viszonyok jellemzik a paradicsom-feldolgozók idei szezonját.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Elsőként az energiaárak megugrása szúr szemet. Már a dízel drágulása is kemény csapás volt, ami jelentősen megemelte a szállítási költségeket, de a legnagyobb gondot az üzemeikben alkalmazott metán árának tízszeres növekedése okozza. És akkor még nem beszéltek a konzerveikhez szükséges acél, az üveg, a papír, valamint a címkéinkhez használt festékek, a kartonok, a műanyagok, és a másodlagos csomagoláshoz nélkülözhetetlen fa raklapok árának növekedéséről. Minden kategóriában két számjegyű növekedéssel szembesülnek az idén - írja a FruitVeB.

EZ IS ÉRDEKELHET

Feltétlenül szükséges lépéseket tenni ennek a veszélyes spirálnak a megfékezésére annak érdekében, hogy megvédhessék vállalkozásaikat. A nemrégiben bevezetett adójóváírás jó, de nem elégséges intézkedés. Nagyjából egy 45-60 napos csúcsidőszakban termelünk minden évben, egyszerűen lehetetlen ilyen áremelkedésre felkészülni, ráadásul nyilvánvaló nehézségekbe ütközne, hogy a terheket a kiskereskedőkre hárítsák át. Ha ez még nem lenne elég, olyan spekulációs nyomást is látnak ami egészen megdöbbentő, és amelynek levét majd a fogyasztó ihatja meg.

Egyszerűen nem, értem, hogyan lehetséges az, hogy a kemény aszály sújtotta Észak-Olaszország hogyan képes tartani magát a 108 euró/tonnás ármegállapodáshoz, miközben Közép- és Dél-Olaszországban a 130 euró/tonnás referenciaár ellenére napról-napra újabb emeléseket követelnek a beszállítók. Mindez elfogadhatatlan!”

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 06:02