Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.05.12. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.05.12. péntek

agrarszektor.hu
Az összefüggő felhőzet nagyobb eséllyel a déli, délnyugati megyékben gomolyossá válik, a csapadékzóna gyengül, de mögötte több hullámban érkeznek, illetve alakulnak ki záporos, zivataros csapadékgócok - derül ki az Agrárszektor pénteki (2023.05.12.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2023.05.12.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2023.05.12.) napon.

2023.05.12. péntek: Az összefüggő felhőzet nagyobb eséllyel a déli, délnyugati megyékben gomolyossá válik, a csapadékzóna gyengül, de mögötte több hullámban érkeznek, illetve alakulnak ki záporos, zivataros csapadékgócok. Az északkeleti tájakon várható legkésőbb és legkisebb eséllyel csapadék. Ismét sokfelé kísérik élénk, helyenként erős széllökések a keleti, délkeleti szelet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 12 és 17 fok között alakul, de a déli, délnyugati tájakon ennél kissé melegebb is lehet. Késő estére 10 és 15 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Mediterrán ciklon érkezik, emiatt mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás.

A következő napon várható időjárás

2023.05.13 szombat: Napközben délnyugat felől szakadozik, csökken, illetve gomolyosodik a felhőzet. Emellett délutántól délnyugat felől magasszintű felhőzet érkezik. Elszórtan előfordulhat eső, zápor, helyenként zivatar is kialakulhat. A keleti, délkeleti szél élénk lesz. Délután 13, 20 fok között alakul a hőmérséklet.

Friss híreink:

Ezt a traktort veszi most rengeteg magyar: hihetetlen, mennyit adnak el belőle

2023 áprilisában a magyar gazdák 28,7 százalékkal kevesebb traktort vettek, mint egy évvel korábban, 2021 negyedik hónapjához képest pedig 2 százalékkal kevesebb traktor talált gazdára most. A legkapósabb traktormárka áprilisban a Claas volt, amelyből 57-et adtak el a hónapban, a második helyen a John Deere végzett, amelyből 56 darabot értékesítettek. A népszerűségi listán a harmadik a Fendt, a negyedik a New Holland, az ötödik pedig a Case volt az év negyedik hónapjában.

Egyre több magyar gazda ültet ilyen növényt: idén nagyot kaszálhatnak vele

A 2023-as év egyik nagy meglepetése lehet az őszi árpa, amelynek a termőterülete több mint 20 százalékkal nőtt az a tavalyi esztendőhöz képest. A tavaly megélt rettenetes aszály következményeképpen mind az őszi káposztarepce, mind a kukorica termőterülete csökkenni látszik, az őszi vetésű kalászosok ellenében. Az állományok pedig igazolni látszanak a gazdák tippjét: ha megfelelő marad az időjárás, akkor akár rekord termés is születhet idén árpából. Az Agrárszektor ezúttal arról kérdezte a gazdákat, hogy milyen állapotban vannak az állományok, és milyenek a növény kilátásai.

Marhahús a nyomtatóból? Megdöbbentő, hogyan készülhetnek a jövő élelmiszerei

Nyomtatott marhahús, algák, rovarok - ezek a mai modern világban, modern étkezésben mind-mind szerepet kaphatnak. Bármennyire is furcsának tűnik, egyáltalán nem állunk messze például az ételnyomtatástól. Olyannyira nem, hogy a japán Wagyu marhahúst is előállították már 3D nyomtatással, igaz, még csak nagyon kis mennyiségben, és igen vékony szeletben - de attól még nyomtatták és létezik. Kérdés, hogy vajon minderre miért van szükség? Főleg annak tudatában, hogy számtalanszor hallhattuk már, hogy nagyon sokan egészségtelenül vagy egyszerűen csak helytelenül táplálkoznak. 

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

10 remek modell 14 millió alatt: ezek most a legolcsóbb új elektromos autók Magyarországon

Ma már csak két olyan elektromos autó kaphat Magyarországon, amelynek újkori alapára belefér 10 millió forint alá. A Pénzcentrum most összeszedte a 10 legolcsóbb elektromos modellt, és megnéztük, tavaly év eleje óta mennyit emelkedtek az árak. Mint kiderült, egyetlen olyan modell volt, amelynek legalább nem emelkedett a listaára bő másfél év alatt. Most valamivel kevesebb, mint 14 millió forintos alapár volt az a határ, amivel a top 10-be be lehetett kerülni.

Ízletes luxusgomba lapul a magyar erdőkben: kincsre találhatsz, ha tudod, hol keresd

A magyar erdők már tavasszal is dúskálnak az illatos erdei gombákban: májusban, ha szerencsével ráakadunk az aranyat érő lelőhelyre, tömegével szedhetjük a különleges megjelenésű cseh kucsmagombát és az ízletes kucsmagombát. Milyen gombafajokról van szó, hol keressük a lelőhelyeket és mire figyeljünk a gomba gyűjtésénél? Milyen gombagyűjtési szabályokat fontos ismernünk, milyen mérges gombákat kerüljünk el messzire? Hogyan tároljuk és tegyük konyhakésszé a kucsmagombát, milyen ínycsiklandó fogásokat varázsoljunk kíséretében az asztalra?

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?