Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.05.13. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.05.13. szombat

agrarszektor.hu
Az összefüggő felhőzet lassanként szakadozik, gomolyosodik - derül ki az Agrárszektor szombati (2023.05.13.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2023.05.13.) napon.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2023.05.13.) napon.

2023.05.13. szombat: Az összefüggő felhőzet lassanként szakadozik, gomolyosodik. Elszórtan előfordulhat zápor, délen zivatarok is kialakulhatnak, amelyeket átmeneti szélerősödés és intenzív csapadék is kísérheti. A keleti, délkeleti szél helyenként élénk lesz.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 13 és 20 fok között valószínű. Késő estére 9 és 13 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Szombaton fronthatás már nem terheli szervezetünket.

A következő napon várható időjárás

2023.05.14 vasárnap: Nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, de az északkeleti tájakon kezdetben még vékony lehet a felhőtakaró, ott kevés szűrt napsütés is valószínű. Délnyugat, nyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar is lehet. A délkeleti, keleti szél élénk, időnként erős lesz. A hőmérséklet délután 13, 22 fok között valószínű.

Friss híreink:

Durva, mire jöttek rá a kutatók a beporzókkal kapcsolatban: ettől leesik az állad

Az utóbbi évek teljesen átalakították azt, amit a beporzókról tudunk, hiszen mint a kutatók kiderítették, nem csak méhek, hanem denevérek, madarak, gyíkok és egyéb állatok is részt vesznek a növények beporzásában. Azonban a természet továbbra is tartogat meglepetéseket, amik sokszor még a tudósokat is alaposan megdöbbentik.

Ezt a traktort veszi most rengeteg magyar: hihetetlen, mennyit adnak el belőle

2023 áprilisában a magyar gazdák 28,7 százalékkal kevesebb traktort vettek, mint egy évvel korábban, 2021 negyedik hónapjához képest pedig 2 százalékkal kevesebb traktor talált gazdára most. A legkapósabb traktormárka áprilisban a Claas volt, amelyből 57-et adtak el a hónapban, a második helyen a John Deere végzett, amelyből 56 darabot értékesítettek. A népszerűségi listán a harmadik a Fendt, a negyedik a New Holland, az ötödik pedig a Case volt az év negyedik hónapjában.

Egyre több magyar gazda ültet ilyen növényt: idén nagyot kaszálhatnak vele

A 2023-as év egyik nagy meglepetése lehet az őszi árpa, amelynek a termőterülete több mint 20 százalékkal nőtt az a tavalyi esztendőhöz képest. A tavaly megélt rettenetes aszály következményeképpen mind az őszi káposztarepce, mind a kukorica termőterülete csökkenni látszik, az őszi vetésű kalászosok ellenében. Az állományok pedig igazolni látszanak a gazdák tippjét: ha megfelelő marad az időjárás, akkor akár rekord termés is születhet idén árpából. Az Agrárszektor ezúttal arról kérdezte a gazdákat, hogy milyen állapotban vannak az állományok, és milyenek a növény kilátásai.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Hajas László: Rengetegen hagyták el a fodrász szakmát, óriási harcok dúlnak a színfalak mögött

Az elmúlt három év különösen megviselte a fodrész szakmát: először a pandémia miatt hónapokig nem nyithattak ki, majd amikor végre fellélegezhettek volna beütött az energiaválság. A szakmát pedig rengetegen elhagyták, vagy áttértek a házhoz járásra, és ezzel együtt arra, hogy feketén dolgozzanak. Mindezek mellett pedig egyre jobban drágulnak az alapanyagok és az eszközök, így kénytelenek voltak a fodrászok árat emelni. De vajon mit is fizetünk meg pontosan akkor, amikor elmegyünk hajatvágatni? Mi kell ahhoz, hogy valaki mesterfodrász legyen, mennyi pénz szükséges a szakma elkezdéséhez egyáltalán? Többek között erről beszélgettünk Hajas László mesterfodrásszal.

Brutális akciókat robbantottak a magyar boltok: rengeteget spórolhatsz ezekkel a receptekkel

Az áremelkedések árnyékában sok háziasszonynak okoz fejtörést, mit főzzön hétvégén, ha összegyülik a család. Bizony, rengeteg magyar családban sarkalatos pont a bevásárlás, éppen ezért érdemes követni a boltok akcióit, hiszen mindig kifoghatunk olyan alapanyagokat, melyekből könnyen összedobhatunk filléres ételeket. Ráadásul, a kormány az elmúlt napokban hozott rendelete szerint, júniustól a boltoknak kötelező akciókról kell gondoskodnia. Éppen ezért, még inkább megéri átlapozni az akciós újságokat. Most mi is szemügyre vettük őket és megnéztük, mi készülhet egy-egy olcsóbb alapanyagból a családi asztalra. Íme az árak és a receptek!

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?