Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.05.13. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.05.13. szombat

agrarszektor.hu
Az összefüggő felhőzet lassanként szakadozik, gomolyosodik - derül ki az Agrárszektor szombati (2023.05.13.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2023.05.13.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2023.05.13.) napon.

2023.05.13. szombat: Az összefüggő felhőzet lassanként szakadozik, gomolyosodik. Elszórtan előfordulhat zápor, délen zivatarok is kialakulhatnak, amelyeket átmeneti szélerősödés és intenzív csapadék is kísérheti. A keleti, délkeleti szél helyenként élénk lesz.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 13 és 20 fok között valószínű. Késő estére 9 és 13 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Szombaton fronthatás már nem terheli szervezetünket.

A következő napon várható időjárás

2023.05.14 vasárnap: Nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, de az északkeleti tájakon kezdetben még vékony lehet a felhőtakaró, ott kevés szűrt napsütés is valószínű. Délnyugat, nyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar is lehet. A délkeleti, keleti szél élénk, időnként erős lesz. A hőmérséklet délután 13, 22 fok között valószínű.

Friss híreink:

Durva, mire jöttek rá a kutatók a beporzókkal kapcsolatban: ettől leesik az állad

Az utóbbi évek teljesen átalakították azt, amit a beporzókról tudunk, hiszen mint a kutatók kiderítették, nem csak méhek, hanem denevérek, madarak, gyíkok és egyéb állatok is részt vesznek a növények beporzásában. Azonban a természet továbbra is tartogat meglepetéseket, amik sokszor még a tudósokat is alaposan megdöbbentik.

Ezt a traktort veszi most rengeteg magyar: hihetetlen, mennyit adnak el belőle

2023 áprilisában a magyar gazdák 28,7 százalékkal kevesebb traktort vettek, mint egy évvel korábban, 2021 negyedik hónapjához képest pedig 2 százalékkal kevesebb traktor talált gazdára most. A legkapósabb traktormárka áprilisban a Claas volt, amelyből 57-et adtak el a hónapban, a második helyen a John Deere végzett, amelyből 56 darabot értékesítettek. A népszerűségi listán a harmadik a Fendt, a negyedik a New Holland, az ötödik pedig a Case volt az év negyedik hónapjában.

Egyre több magyar gazda ültet ilyen növényt: idén nagyot kaszálhatnak vele

A 2023-as év egyik nagy meglepetése lehet az őszi árpa, amelynek a termőterülete több mint 20 százalékkal nőtt az a tavalyi esztendőhöz képest. A tavaly megélt rettenetes aszály következményeképpen mind az őszi káposztarepce, mind a kukorica termőterülete csökkenni látszik, az őszi vetésű kalászosok ellenében. Az állományok pedig igazolni látszanak a gazdák tippjét: ha megfelelő marad az időjárás, akkor akár rekord termés is születhet idén árpából. Az Agrárszektor ezúttal arról kérdezte a gazdákat, hogy milyen állapotban vannak az állományok, és milyenek a növény kilátásai.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Hajas László: Rengetegen hagyták el a fodrász szakmát, óriási harcok dúlnak a színfalak mögött

Az elmúlt három év különösen megviselte a fodrész szakmát: először a pandémia miatt hónapokig nem nyithattak ki, majd amikor végre fellélegezhettek volna beütött az energiaválság. A szakmát pedig rengetegen elhagyták, vagy áttértek a házhoz járásra, és ezzel együtt arra, hogy feketén dolgozzanak. Mindezek mellett pedig egyre jobban drágulnak az alapanyagok és az eszközök, így kénytelenek voltak a fodrászok árat emelni. De vajon mit is fizetünk meg pontosan akkor, amikor elmegyünk hajatvágatni? Mi kell ahhoz, hogy valaki mesterfodrász legyen, mennyi pénz szükséges a szakma elkezdéséhez egyáltalán? Többek között erről beszélgettünk Hajas László mesterfodrásszal.

Brutális akciókat robbantottak a magyar boltok: rengeteget spórolhatsz ezekkel a receptekkel

Az áremelkedések árnyékában sok háziasszonynak okoz fejtörést, mit főzzön hétvégén, ha összegyülik a család. Bizony, rengeteg magyar családban sarkalatos pont a bevásárlás, éppen ezért érdemes követni a boltok akcióit, hiszen mindig kifoghatunk olyan alapanyagokat, melyekből könnyen összedobhatunk filléres ételeket. Ráadásul, a kormány az elmúlt napokban hozott rendelete szerint, júniustól a boltoknak kötelező akciókról kell gondoskodnia. Éppen ezért, még inkább megéri átlapozni az akciós újságokat. Most mi is szemügyre vettük őket és megnéztük, mi készülhet egy-egy olcsóbb alapanyagból a családi asztalra. Íme az árak és a receptek!

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?