Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.05.22. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.05.22. hétfő

agrarszektor.hu
Sok napsütés várható kevés fátyol- és gomolyfelhővel - derül ki az Agrárszektor hétfői (2023.05.22.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2023.05.22.) napon.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2023.05.22.) napon.

2023.05.22. hétfő: Sok napsütés várható kevés fátyol- és gomolyfelhővel. Helyenként alakulhat ki zápor, zivatar - nagyobb eséllyel délen és nyugaton. A keleti, északkeleti szél időnként megélénkülhet, zivatarok környezetében átmeneti szélerősödés is előfordulhat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 24 és 28 fok körül valószínű.
Késő estére 12 és 18 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem várható. A napos, meleg idő mellett erős UV-sugárzásra számíthatunk a déli, kora délutáni órákban.

A következő napon várható időjárás

2023.05.23 kedd: Sok napsütésre számíthatunk gomoly- és fátyolfelhőkkel. A nap második felében északnyugat felől már vastagabb felhők is érkezhetnek. Szórványosan előfordulhat zápor, zivatar, nagyobb számban a nyugati, északnyugati országrészben. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás, csak zivatar környékén erősödhet meg a szél. A maximum-hőmérséklet 24 és 29 fok között alakul.

Friss híreink:

Meglepő dolog derült ki a magyar sárgarépáról: ezt sokan nem gondolták volna

Noha az elmúlt másfél évtizedben körülbelül 10-15 százalékkal csökkent a sárgarépa termőterülete Magyarországon, a termelés színvonalának emelése, a legkorszerűbb technológiák és az öntözéses termesztés alkalmazása kompenzálta ezt. A magyar sárgarépa-termesztés európai szintű, a közkedvelt gyökérzöldség pedig stabilan az öt legkedveltebb zöldségféle közé tartozik, mind hazánkban, mind pedig Európában. De milyen kilátásai vannak a magyar termelőknek? Hogyan hatottak rájuk az elmúlt évben tapasztalt nehézségek? Mire számíthatnak a fogyasztók idén? Az Agrárszektor erről kérdezte a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) alelnökét.

15 kártevő, ami brutális pusztítást végezhet a magyar kertekben: itt a lista

Óriási károkat tudnak okozni a kártevők a kertekben, nehéz előre készülni a megjelenésükre, és sokszor a védekezés ellenük, illetve a távol tartásuk is gondot okoz. Nem kell azonban kétségbe esni, a legtöbb esetben van megoldás. Összegyűjtöttük a 15 leggyakoribb kártevőt, ami a kertekben felbukkanhat, kezdve a levéltetvektől, a poloskákon, sáskákon át, egészen a lótücsökig, valamint megmutatjuk azt is, hogyan lehet védekezni az egyes betolakodók ellen.

Itt a profik filléres trükkje: így lesz garantáltan egészséges talajod szakember nélkül

Nagy, üzemi méretű területeken hagyományai vannak a zöldtrágya növények használatának, ezt bizonyos támogatások felvételekor feltételként is szabják. Ezekkel a talaj szerkezetét és termőképességét is javítani lehet.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Megszólalt a PROGmasters feje: falnak ütköznek az IT bérek is, nehéz már bármekkora fizut kérni

"Ha a közoktatás nagyobb hangsúlyt helyezne az informatikára, akkor még többen áramolhatnának IT területre, például olyan szakmákból is, amik megszűnnek vagy átalakulnak" - mondta el a Pénzcentrumnak adott interjújában Filep Szabolcs. A PROGmasters alapítójával a hazai IT szakma legnagyobb kihívásairól, a mesterséges intelligencia terjedéséről, a kereseti lehetőségekről és a munkaerőhiányról is beszélgettünk. De szóba került maga a fejlesztői életpályamodell is, és azért most már látni, hogy a cégek elérkeztek a takarójuk széléig, a bérigények kezdenek falnak ütközni.

Rengeteg kutyatartó elrontja ezt: soha ne adj ilyeneket kedvencednek, az élete a tét!

Bár a kutyák, cicák szervezete ellenállóbbnak tűnik, mint az embereké, és bizonyos tekintetben ez így is van, sajnos még ők is gyakran megbetegedhetnek. Velünk ellentétben azonban kedvenceink nem képesek elmondani, milyen fájdalmak gyötrik őket, nekünk kell jobban odafigyelnünk rájuk, hogy az árulkodó jeleket, tüneteket időben észleljük, és cselekedni tudjunk, mielőtt bekövetkezik a baj. Viszont óva intenek minket attól a szakemberek, hogy elkezdjük kedvenceinket otthon, saját szakállunkra gyógyszerezni, ez ugyanis a meglévőnél is sokkal nagyobb bajt okozhat!

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?