Megérkezett a friss előrejelzés: nem sok jóval kecsegtet az időjárás

Megérkezett a friss előrejelzés: nem sok jóval kecsegtet az időjárás

MTI
Pénteken és szombaton még sokfelé várható zápor, zivatar, majd vasárnaptól ismét sok napsütésre kell készülni 27-31 Celsius-fok közötti maximumokkal - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből..

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Pénteken tovább folytatódik északkelet felé a felhőzet növekedése, vastagodása, de legalább pár órára szinte mindenütt, délen, délnyugaton akár több órára is kisüthet a nap az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett. Délnyugat felől nő a csapadékhajlam, napközben már többfelé, több hullámban várható zápor, zivatar, eső is. Nagyobb eséllyel a délnyugati tájakon heves zivatarok is kialakulhatnak. A légmozgás csak zivatarok környezetében erősödik meg, illetve fokozódhat viharossá. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 34 fok között alakul, hűvösebb a tartósabban csapadékos északi, északkeleti részeken, melegebb a déli határ közelében lehet.

EZ IS ÉRDEKELHET

Szombaton reggelre az ország nagy részén csökken a felhőzet, majd délelőtt napos idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel. A nap második felétől ismét erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés és több helyen előfordulhat záporeső, zivatar, nagyobb számban az ország déli, délkeleti felén. Zivatarban viharos széllökések is lehetnek. A minimum-hőmérséklet 13-19, a maximum 26-31 fok között alakul. Vasárnap reggelre keleten is csökken az összefüggőbb felhőzet, megszűnnek a záporok, zivatarok. Általában napos időre lehet számítani kevés gomoly-, illetve fátyolfelhővel. Reggelig főleg keleten lehet zápor, zivatar, napközben azonban már csak egy-egy zápor alakulhat ki. Jobbára mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet a hajnali 12-18 fokról délutánra 27-31 fok közé emelkedik.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?