Hatalmas eső pusztított az osztrák földeken: ekkora vihar rég volt Ausztriában

Hatalmas eső pusztított az osztrák földeken: ekkora vihar rég volt Ausztriában

agrarszektor.hu
Az elmúlt napokban Ausztriát elérő hidegfront az ország nagy részén végigsöpört, és komoly mezőgazdasági károkat okozott. Tirolban széllökések, jégeső és hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék érte el Innsbruck-Land, Imst és Schwaz járásokat, ahol 450.000 euróra becsülik az agrárkárok mértékét.

24% a tavaszi agrár konferenciákra, csak decemberben!

Jövő márciusban találkozunk az Agrárium 2024 konferencián, májusban pedig két új rendezvénnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az Agrofood és Agrofuture! Regisztráljon most 24% kedvezménnyel! Részletek és regisztráció: https://www.portfolio.hu/rendezvenyek/agrar oldalon.

Karintia felett is heves viharok vonultak át, főleg Völkermarkt, Klagenfurt Land és Sank Veit an der Glan járások érintettek, ahol közel 6000 hektár mezőgazdasági területen szántóföldi kultúrák és gyepterületek, kertészetek és faiskolák szenvedtek súlyos károkat. A vihar csak Karintiában összesen 2,3 millió eurós kárt okozott a jelenlegi becslések szerint. Stájerországban Murtal és Hartberg-Fürstenfeld járások különösen súlyosan érintettek, itt a szántóföldi és gyepterületek, valamint a gyümölcs- és szőlőültetvények 6300 hektáron károsodtak - írja a FruitVeB.

EZ IS ÉRDEKELHET

Az első felmérések szerint a mezőgazdaságban keletkezett kár Stájerországban összesen 1,3 millió eurót tesz ki. Ezen kívül Burgenlandban, Güssing körzetében is jégeső okozott károkat, amelyek összege 300.000 euróra tehető

- nyilatkozta Dr. Mario Winkler, az osztrák jégvédelem (Österreichischen Hagelversicherung) szóvivője.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
Agrárium 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?