Hihetetlen: ez az egzotikus gyümölcs már Olaszországban is terem

Hihetetlen: ez az egzotikus gyümölcs már Olaszországban is terem

MTI
A klímaváltozás miatt virágzik a mangótermesztés Olaszországban: Szicíliában több mint ezer hektáron termesztik az egzotikus gyümölcsöt, amelynek betakarítása most kezdődött el - számolt be a Coldiretti olasz mezőgazdasági szövetség.

Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét Four Points by Sheraton

Március 19-én rendezi meg a Portfolio Csoport kecskeméti Agrárium 2024 Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb szakma eseménynek számít a tavaszi agrárrendezvények sorában.

Előad többek között Andréka Tamás, Bene Zoltán, Éder Tamás, Győrffy Balázs és Herczegh András is!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

Az elmúlt években számos helyen jelentek meg déligyümölcs-ültetvények Olaszországban: Szicíliában, Pugliában és Calabriában egyre több Ázsiából és Latin-Amerikából származó gyümölcsöt termesztenek, köztük banánt, mangót, avokádót, maracuját és licsit. Az észak-olaszországi mezőgazdaság arculata is változik: a Pó folyó menti síkságon egyre nagyobb területet foglal el a búza és a befőzőparadicsom, a szőlőszüret ideje pedig egy hónappal előbbre került, és a hagyományos szeptemberi kezdettel szemben már augusztus elején indul a betakarítás.

A meleg időjárás a szőlőültetvények eloszlását is megváltoztatta, és most már magasabb területeken - például az alpesi Valle d'Aosta régióban található Morgexben és La Salle-ban - is sikerrel termesztenek szőlőt. Ezzel egy időben az olívaültetvények északi határa kitolódott, és elérte az Alpokat. Jelenleg a lombardiai alpesi régió, Sondrio a legészakibb olasz olívaolaj-termelő megye. Az elmúlt tíz évben a Valtellina legnaposabb hegygerincein az olajbogyó-ültetvények területe nulláról közel 30 ezer négyzetméterre nőtt.

EZ IS ÉRDEKELHET
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Egyensúly a szakértelem és a megfizethető árak között (x)

2024-től elérhető a piacon a BASF által kifejlesztett, kizárólag a KITE által forgalmazott költséghatékony gombaölőszer-kombináció, mely megbízható védelmet nyújt a legtöbb levélbetegség ellen a kalászos szegmensben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
Még early bird kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?