Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.01.18. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.01.18. csütörtök

agrarszektor.hu
Erősen felhős vagy borult idő várható, majd délnyugat felől kezd el szakadozni, csökkenni a felhőzet, így délen és nyugaton kisüthet a nap - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2024.01.18.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2024.01.18.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2024.01.18.) napon.

2024.01.18. csütörtök: Erősen felhős vagy borult idő várható, majd délnyugat felől kezd el szakadozni, csökkenni a felhőzet, így délen és nyugaton kisüthet a nap. Az északkeleti harmadban - beleértve a főváros térségét is - szinte egész nap borult marad az idő. Többfelé kell számítani esőre, záporra, a déli tájakon kis eséllyel az ég is megdörrenhet. Az északi országrészben számottevő mennyiségű eső hullhat. A Dél-Dunántúlon és az Alföldön továbbra is nagy területen lesz élénk, erős a déli, délnyugati szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország nagyobb részén döntően 10 és 16 fok között alakul, de délen ennél pár fokkal melegebb is lehet. Ugyanakkor az ország északkeleti harmadán és esetleg a nyugati határszélen mindössze 3, 10 fok közötti maximumok valószínűek.
Késő estére 0 és +9 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Meleg fronthatással számolhatnak az arra érzékenyek. Ez fejfájást, fáradtságérzetet, álmatlanságot okozhat. Ingerlékenyebbé válhatunk, illetve a szervezet hamarabb elfáradhat, kifáradhat, ezáltal a teljesítőképességben is csökkenés tapasztalható.

A következő napon várható időjárás

2024.01.19 péntek: Borult lesz az ég, majd a délutáni, esti óráktól északnyugat felől csökken a felhőzet. Szórványosan, egyre inkább délen, keleten, illetve egy középső összeáramlási zónában lehet csapadék. Az esőt északnyugat felől havas eső, havazás váltja fel, majd délutántól szűnik a csapadék. Az északnyugati, északi szelet sokfelé erős, főleg a Dunántúlon és a Zemplén térségében viharos lökések kísérik. Kora délután -1, +4 fokot mérhetünk.

Friss híreink:

A Batman-vágás trükkje: így juthat be ukrán baromfi a magyar piacra

A hazai baromfihús-feldolgozásban szokatlan Batman-vágás, vagyis a csontos mell szárnydarabokkal az a darabolási módszer, amellyel a szakma szerint évek óta uniós áruként érkezik az ukrán baromfi Magyarországra, ráadásul a háború kitörése óta a korábbiaknál nagyobb mennyiségben – mondta el a Baromfi Terméktanács elnöke az Agrárszektornak. Az EU-ba irányuló ukrán import a hivatalos adatok szerint is meredeken emelkedik, a trükkel azonban Magyarországra is érkezhet baromfi – jóllehet ezt a kormány által elrendelt tilalom nem engedné.

A legrosszabbon már túl vannak a tejtermelők, de korai még pezsgőt bontani

Nem kiemelkedően jövedelmező, de legalább nyugodt éve lehet a hazai tejtermelésnek az idei, amelyben a kissé megtépázott ágazat újra rendezheti sorait. Erre az elmúlt két év hullámvasútra emlékeztető piaci mozgásai után rá is szorul a korábban jól teljesítő szektor, diadalmenetre azonban idén sem lehet számítani, legfeljebb egyfajta egyensúly kialakulására.

Megsemmisítik a fogyasztható vaddisznóhúst Magyarországon

Az afrikai sertéspestis (ASP) vírusának terjedése habár jelentősen lelassult az utóbbi két évben Magyarországon, a mai napig szigorú járványvédelmi intézkedéseket kell betartaniuk a sertéstartóknak - tudta meg az Agrárszektor a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivataltól (Nébih). Kiemelték, a fertőzött és a magas kockázatú területen minden kilőtt vaddisznóból mintát kell küldeni a vírus kimutatására, illetve kizárására. Amennyiben kiderül, hogy az állat nem fertőzött, kizárólag a járási hivatalnál kért engedély alapján és csak helyben, magánfogyasztásra fel lehet használni a testet, ellenkező esetben minden testet ártalmatlanítani kell.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Megint a nyugdíjasokon és a szegény családokon csattan az ostor: erre kevesen számítottak 2024-ben

Akárcsak 2022-ben, úgy a még súlyosabb 2023-as infláció is az alacsony jövedelemmel rendelkező magyar háztartásokat és a nyugdíjasokat sújtotta leginkább. Eközben a legmagasabb jövedelemmel rendelkező családok kevésbé érezték meg a pokoli drágulást. Legdurvábban az élelmiszer-, és a háztartási energiaárak nőttek, ezek nagyon mélyre nyúltak a lakosság pénztárcáiban. Ehhez képest a ruházati termékek kevésbé, míg a tartós fogyasztási cikkek jócskán aláadtak a drágulásból. Mutatjuk, mekkora sokként érte hazánk különböző rétegeit a 2023-ban is tomboló infláció.

Szellemjárta hely lett a legendás vidéki gyermektábor: sokaknak fáj a mostani bezárás

Az osztrák határtól pár száz méterre, fent a Vas-hegyen bújik meg Szombathely egyik utolsó önkormányzati tulajdonú gyermektábora, ami most komoly veszélybe került. De kinek, miért fontos a bezárt, nemrég még gyermekzsivajtól hangos felsőcsatári gyermeküdülő? Többen megmozdultak érte, aláírásgyűjtés indult a megmentésért.  

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?