Az ukrán búza köszöni szépen, jól van

Az ukrán búza köszöni szépen, jól van

agrarszektor.hu
Az ukrán őszi búzatermésnek csupán 1-2 százaléka nem éli túl a mostani telet - közölte vasárnap a mezőgazdasági minisztérium a szakértők adataira hivatkozva. Ez azt jelenti, hogy idén jóval kevesebb veszteséggel kell számolniuk az ukrán gazdáknak, mint egy átlagos évben.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Ez jóval kevesebb, mint egy átlagos évben, amikor a vetésterület akár 7%-án is elpusztulhatnak a növények, főként az erős fagyok és a földeken kialakuló jégkéreg miatt. Az idei tél azonban jóval enyhébb volt - írta meg a Reuters.

A minisztérium közleményéből az is kiderült, hogy a rozsnál is hasonló eredmények születtek, a túlélési arány 98-99%-os volt, míg az őszi árpának legfeljebb 5%-a is károsodott ezen a télen.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?