Az ukrán búza köszöni szépen, jól van

Az ukrán búza köszöni szépen, jól van

agrarszektor.hu
Az ukrán őszi búzatermésnek csupán 1-2 százaléka nem éli túl a mostani telet - közölte vasárnap a mezőgazdasági minisztérium a szakértők adataira hivatkozva. Ez azt jelenti, hogy idén jóval kevesebb veszteséggel kell számolniuk az ukrán gazdáknak, mint egy átlagos évben.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Ez jóval kevesebb, mint egy átlagos évben, amikor a vetésterület akár 7%-án is elpusztulhatnak a növények, főként az erős fagyok és a földeken kialakuló jégkéreg miatt. Az idei tél azonban jóval enyhébb volt - írta meg a Reuters.

A minisztérium közleményéből az is kiderült, hogy a rozsnál is hasonló eredmények születtek, a túlélési arány 98-99%-os volt, míg az őszi árpának legfeljebb 5%-a is károsodott ezen a télen.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 13. 14:03