Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.02.22. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.02.22. csütörtök

agrarszektor.hu
Nyugat felől tovább vastagszik a felhőzet, és általában erősen felhős vagy borult lesz az ég - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2024.02.22.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2024.02.22.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2024.02.22.) napon.

2024.02.22. csütörtök: Nyugat felől tovább vastagszik a felhőzet, és általában erősen felhős vagy borult lesz az ég. Az északi területeken előfordulhat délutántól gyenge eső. A déli, délnyugati szelet élénk, elsősorban a nyugati országrészben erős, olykor viharos lökések kísérik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 11 és 16 fok között valószínű, de az északi, északkeleti határszélen kissé hűvösebb maradhat az idő. Késő estére 7 és 12 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatással nem kell számolni, de a légkör magasabb szintjein zajló melegedés miatt akár gyenge melegfronti hatásokat is tapasztalhatunk, mint fejfájást, teljesítőképesség-csökkenést, vérnyomásváltozást.

A következő napon várható időjárás

2024.02.23 péntek: Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, a Tiszántúlon lehet vékonyabb, szakadozottabb a felhőzet. Hazánk északnyugati felén szórványosan előfordul eső, zápor, délkeleten kisebb a csapadék esélye. A délnyugati, déli szél sokfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik. Délután 10 és 17 fok között alakul a hőmérséklet, délkeleten lesz a melegebb.

Friss híreink:

Megszólalt a növénytermesztő: ez az év nehezebb lesz, mint az előző kettő

2024. februárjában csak azt tudom mondani, hogy ez az idei év sokkal nehezebb lesz, mint az előző kettő - mondta Tóth Emil, a Sárrét Kft. ügyvezetője az Agrárszektornak. A Fejér vármegyei gazdaság, illetve a köréje szerveződő cégcsoport vezetője nyerte el az Év növénytermelője díjat az Agrárszektor 2023 Konferencián. A szakember szerint a jelenlegi tervezhetetlen helyzetben arra sincs esély, hogy a növénytermesztők legalább nullára kihozzák a mérlegüket. Tóth Emil úgy látja, hogy amíg nem kezdenek el emelkedni a terményárak, az uniós támogatás lenne a gazdák számára az egyetlen megoldás.

Terem-e idén haszon a növénytermelésben? - Megtudhatja az Agrárium Konferencián

Folytatódik a lejtmenet a terménypiacokon vagy az idén újra áremelkedésre számíthatnak a szántóföldi növénytermelők? - ez lesz az egyik kiemelt szakmai témája az idei Agrárium Konferenciának, amelyet március 19-én rendez meg Kecskeméten a Portfolio Csoport. Az eseményen szó lesz a mezőgazdasági inputpiacokon várható idei legfontosabb változásokról és trendekről is.

Keserű méz: váratlan fordulat az ukrán importnak adott zöld lámpa

A lehető legváratlanabb fordulatot jelentette a méhésztársadalomnak az, hogy egy hétfő este megjelent kormányrendelet kivette a mézet az importtilalom alá eső ukrán termékek közül, ezzel korlátlanul és vámmentesen jöhet Magyarországra az ukrán méz. A hazai méhészeti ágazat régóta szenved a lanyha kereslettől és a mélyponton mozgó felvásárlási áraktól, az olcsó, nagy tömegben érkező ukrán méz miatt további, jelentős pozícióromlástól tartanak a termelők. A szakminisztérium szerint ugyanakkor a tilalom rontotta a mézkereskedők versenyképességét európai szinten, márpedig működésük fontos a magyar méz exportja miatt is. Bross Péter OMME-elnök pedig úgy nyilatkozott: tévedés azt hinni, hogy a gyenge felvásárlási árakat az ukrán méz okozza, az ugyanis nem képes az itthoni árakat alakítani, csak európai szinten hat a piacra.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Kamu, hogy 2019 lett volna az utolsó békeév: színt vallottak a magyarok, ők inkább a válságokat bírják

Hiába a rekord magas koronavírus-járvány alatti halálozás Magyarországon vagy az egekbe szökő infláció 2022-ben és 2023-ban, friss felmérések arra mutatnak rá, hogy a magyarok voltaképpen egyöntetűen általánosságban, és az anyagi jólétüket illetően is jobbnak ítélték meg a helyzetüket 2023-ban, mint 2019-ben. Holott 2019-et szokták az utolsó békeévnek mondani a világjárvány kitörése előtt, sőt akkor még nem csak járvány, de orosz-ukrán háború, elszálló energiaárak, megfizethetetlen élelmiszerárak sem voltak. Hiába azonban a gazdasági hanyatlás, az emberek szubjektív gondolatait egy sor másik dolog is befolyásolja, így például a közvetlen környezetük, de nagy jeletősége van a média üzneteinek is. Nehéz tehát megmondani, hogy ténylegesen jobb volt-e az élet 2020 előtt, mint most.

Fajsúlyos változások jönnek a vidéki egyetemeken: erről minden diáknak tudnia kell

A 2024-es felsőoktatási felvételi eljárásban több változást vezettek be a pontszámítás és a követelmények tekintetében. A legfontosabb újdonság, hogy megszűnnek a központi minimumponthatárok és követelmények, az egyetemek és főiskolák maguk dönthetnek arról, hogy milyen szakokhoz kérnek emelt szintű érettségit, és milyen többletpontokat adnak a jelentkezőknek. Az emelt szintű érettségi vizsga nem lesz egységesen kötelező, csak azokon a szakokon, ahol az intézmények előírják. A középszintű érettségi vizsgák kevesebb pontot érnek, mint az emelt szintűek. Felkerestünk hazánk több egyetemét is, hogy megtudjuk, mire számítanak az új felvételi rendszertől, miként határozzák meg pontjszámításukat.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?