Extra Early Bird jegyek az Agrárszektor 2025 konferenciára!
Szerezze meg jegyét most még Extra Early Bird áron a december 3-4. között megrendezésre kerülő siófoki Agrárszektor 2025 konferenciára, ahol kistermelők és fiatal gazdák most 64.900 Ft + áfa összegért vehetnek részt az év egyik legnagyobb és legrangosabb agráreseményén! A konferencia értékelést ad az agrárium helyzetéről, egyúttal pedig felvázolja az ágazat előtt álló rövid- és hosszú távú fejlesztési és kitörési lehetőségeket, illetve bemutatja a vállalkozások üzleti döntéseihez szükséges mértékadó prognózisokat.
Az eseményen két neves kínai séf, Xu Weifeng, a csengtui Michelin-ajánlott Wanyan Étterem tulajdonosa és Wang Jiankang, a 16 étteremből álló Bai Nian Shen Fu étteremlánc executive séfje is közreműködött, akik a Magyar Bormarketing Ügynökség szakembereivel és Harmath Csabával, a Gault&Millau szakmai vezetőjével közösen állították össze a különleges bor- és ételsort. A kezdeményezés nem előzmény nélküli, hiszen a gasztronómia világában már régóta ismert tény, hogy a tokaji borok kiválóan harmonizálnak az ázsiai ízekkel. Az utóbbi években pedig olyan elismert, Master of Wine címmel rendelkező kínai szakemberek is foglalkoztak a Tokaj-szecsuán párosítással, mint Fongyee Walker, Gus Zhu és Xing Wei.
A két ízvilág találkozása 2024-ben lépett magasabb szintre, amikor a Magyar Bormarketing Ügynökség kéthónapos pilot projekt keretében több mint 3000 pohár tokaji szamorodnit és aszút kínált Szecsuán tartomány székhelyén, Csengtu két híres, Michelin-csillagos éttermében. Idén márciusban Rókusfalvy Pál kormánybiztos az együttműködés erősítését célzó megállapodást írt alá a több mint 300 tagot számláló Csengtui Vendéglátóipari Szövetséggel, amelynek tagjai összesen mintegy 30.000 éttermet, köztük számos fine dining és díjnyertes étteremláncot tulajdonolnak.
A szervezők célja, hogy a gasztronómiai és kulturális eszmecsere révén tovább erősítsék az UNESCO Világörökségi helyszín Tokaj-hegyaljai borkultúra, a magyar vulkanikus borok és a kínai szellemi örökség részét képező szecsuáni konyhaművészet együttműködését, miközben elősegítik a tokaji borok exportját is.