2021. szeptember 27. hétfő Adalbert

Hírek - Növény

Európában indít kukoricaprogramot a Cargill

Új, viaszos (waxy) kukorica fenntarthatósági programot indít a Cargill Európában. Ez a speciális kukoricatípus a számos élelmiszer összetevőjeként használt keményítő előállításához szükséges.
 
 

Waxy Corn Promise néven új keményítő fenntarthatósági programot indít az amerikai multi, a Cargill Európában. A számos élelmiszerben szereplő keményítők előállításához használják a kukorica egyik speciális típusát, a viaszos kukoricát.

A Cargill szerint a program elérheti a célját a biológiai sokféleség, a talaj és a víz minőségének megóvása, valamint a gazdaságok vízhasználatának optimalizálása révén. Ehhez pedig évente cselekvési terveket hajtanak majd végre, és felülvizsgálják azokat. 

Jön az év egyik legnagyobb agráreseménye, az Agrárszektor Konferencia november 28-29-én. A konferencián szó lesz a búza és a kukorica 2018-as fajtakísérleteinek eredményeiről, a piaci értékesítési kilátásokról és a minőségbiztosítási követelményekről. A gazdák első kézből tájékozódhatnak arról, mely fajtákat érdemes vetniük és milyen hozamokra számíthatnak a különböző adottságú területeken? Mennyit fizetnek a vevők és milyen minőségi követelményeket támasztanak a terményekkel szemben? Ne hagyja ki a siófoki Agrárszektor Konferenciát november 28-29-én!

A Waxy Corn Promise-t a Cargill mezőgazdasági terménybeszállítói és egy agronómiai tanácsadó segítségével fejlesztette ki. Az amerikai multi szerint a programnak azért is van létjogosultsága, mert a fogyasztók egyre nagyobb mértékben keresik a fenntartható gazdálkodásból származó összetevőket tartalmazó termékeket, illetve élelmiszereket.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu