Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.08.03. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.08.03. hétfő

agrarszektor.hu
A Nyugat- és Észak-Dunántúlon többnyire erősen felhős lesz az ég, és ott van nagyobb esélye záporok, zivatarok kialakulásának, másutt csak néhol lehet csapadék - derül ki az Agrárszektor hétfői (2020.08.03.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2020.08.03.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2020.08.03.) napon.

2020.08.03. hétfő: A Nyugat- és Észak-Dunántúlon többnyire erősen felhős lesz az ég, és ott van nagyobb esélye záporok, zivatarok kialakulásának, másutt csak néhol lehet csapadék. Zivatarok főként délután és este fordulhatnak elő, a Tiszántúlon viszont csapadék nem várható. A néhol élénk déli, délkeleti szél több helyen megélénkül, délután a Dunántúlon északnyugatira, északira fordul. Zivatar környezetében erős, viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 34 fok között valószínű. Késő estére 21, 27 fokra hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Míg az ország döntő része fölé délies áramlással melegebb levegő áramlik, hétfő délután északnyugat felől egy hullámzó hidegfront érkezik.

A következő napok várható időjárása

2020.08.04. kedd: A hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett általában közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Többfelé várható záporeső, zivatar, helyenként felhőszakadás, jégeső is előfordulhat. Egyre nagyobb területen északnyugatira fordul és megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 20 és 26, délkeleten, keleten 26 és 32 fok között valószínű.

2020.08.05. szerda: Nagyrészt erősen felhős lesz az ég és többfelé számítani kell esőre, záporra, zivatarra. Az északi szelet sokfelé erős lökések kísérik, zivatarban viharossá is fokozódhat a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 19 és 25, a keleti tájakon 26 és 29 fok között várható.

Friss híreink:

Szüretelés a legújabb technológiákkal? Az élelmes gazdák már így csinálják!
Az amerikai AgroFresh Solutions, Inc. bejelentette a FreshCloud Harvest View névre keresztelt szolgáltatása elindítását, amely a gyümölcstermesztők számára nyújthat segítséget a betakarításban. A szolgáltatás a cég ígérete szerint meghosszabbítja a betakarításra rendelkezésre álló időszakot, növeli a gyümölcsök minőségét és a termés mennyiségét, valamint optimalizálja a munka megszervezését is.

Enyhüléssel indít a jövő hét: de azért utána ismét jön a nyárias időjárás
A hét elején zivatarokkal enyhülés érkezik, de a hét második felében ismét napsütéses idő és 30 Celsius-fok körüli meleg várható - derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Bekeményítettek a kerti károsítók: most kell észnél lenni a védekezést illetően!
Az elmúlt hét időjárását a változékonyság jellemezte. Az átlagosnál kissé hűvösebb nappali és éjszakai hőmérséklet mellett több hullámban csapadékfront érte el, amiből helyenként kéthavi csapadék is lehullott. Az eső az őszi búza aratását leszámítva minden növénykultúrában kiválóan fog hasznosulni az elkövetkező időszakban. Az átmeneti lehűlés nem csökkentette a rovarkártevők aktivitását, a betegségek pedig a nedvesség hatására ismét erőteljesen fertőznek, írta növényvédelmi előrejelzésében dr. Aponyi Lajos.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?