Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.08.19. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.08.19. szerda

agrarszektor.hu
Az ország nagyobb részén gomolyfelhős, napos időre számíthatunk helyenként záporral, zivatarral - derül ki az Agrárszektor szerdai (2020.08.19.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2020.08.19.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2020.08.19.) napon.

2020.08.19. szerda: Az ország nagyobb részén gomolyfelhős, napos időre számíthatunk helyenként záporral, zivatarral. Ugyanakkor elsősorban az északkeleti, keleti megyékben a felhőzet csak lassan kezd el szakadozni, gomolyosodni, és arrafelé jóval nagyobb számban várható további eső, zápor, zivatar. Az északnyugati szelet élénk, több helyen erős lökések kísérik. Zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 23 és 28 fok között lesz, de a felhős északkeleti tájakon csupán 21, 22 fok várható. Késő estére 17 és 21 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Léköri front ugyan nincs a közelünkben, de hidegfronti tünetek lehetnek.

A következő napok várható időjárása

2020.08.20. csütörtök: Napos idő várható általában kevés felhővel. A keleti, északkeleti megyékben lehet kicsivel több a gomolyfelhő, arrafelé néhol zápor, esetleg zivatar kialakulhat. Az északi, északnyugati szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között alakul.

2020.08.21. péntek: Napos idő várható, emellett főként keleten képződhetnek gomolyfelhők, de ezek csapadékot nem adnak. A változó irányú szél általában gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között alakul.

Friss híreink:

Ősi tartósítási módszert tart még életben a magyar vidék: ma már alig ismeri valaki
A terméselőrejelzések szerint Magyarországon az elmúlt húsz év legalacsonyabb szilvatermése várható. Zala megyében, a Göcsejben ennek ellenére idén sem maradhat el a hagyományos, fatüzelésű kemencés szilvaaszalás. Gyenese Árpádné Kiss Kati az Agrárszektornak arról mesélt, hogy pár hét múlva újra begyújt majd a 70 éves szabadtéri kemencébe, ráadásul a göcseji bioportán az aszalni való gyümölcsök java része saját termesztésből származik. A göcseji falvak régen hagyományos szilvaaszaló települések voltak, ma már azonban nagyon kevesen ismerik ezt a tartósítási technikát.

Biztos állását a családi gazdaságra cserélte a magyar férfi: durva, mi történt vele azóta
Minden valószínűség szerint ezekben a hetekben adjunktusként vagy már docensként készülődne az új tanévre Szöllősi Gergely az agráregyetemen, ha 2009-ben nem dönt úgy, hogy visszatér Apostagra, a család alapvetően szántóföldi növényeket termesztő gazdaságába. Az elméleti felkészültsége versenyképesebbé, jövedelmezőbbé tette a középgazdaságot, hazatérése után ugyanis első lépésként elkezdte a gazdaság gépesítettségének megfelelő szintre hozását. Az Agrárszektor a terveiről, illetve a céljairól kérdezte a fiatal gazdát, aki most már mindössze csak két alkalommal jár vissza az egyetemre évente, az Államvizsga Bizottság külsős tagjaként.

Óriási baromfirekord születhet Kínában: ez a helyi sertésfogyasztást is romba dönheti
Ugrásszerű növekedést mutat Kína baromfitermelése, ezzel egyidőben pedig csökkent az igény a behozatal és a sertéshús iránt. A szakértők szerint a kínai baromfitenyésztők a koronavírus miatti keresletcsökkenés ellenére is felpörgették a bővítési terveiket, hogy csökkentsék az ország húsimportját, ugyanis a hatóságok kétségeket fogalmaztak meg a külföldről származó húsok biztonságosságát illetően.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?