Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.12.22. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.12.22. kedd

agrarszektor.hu
Folytatódik a jobbára borult idő - derül ki az Agrárszektor keddi (2020.12.22.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2020.12.22.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2020.12.22.) napon.

2020.12.22. kedd: Folytatódik a jobbára borult idő. Kora délelőtt nyugat felől csapadékzóna érkezik, amely napközben elsősorban az ország északi, északkeleti felét érinti. Ugyanakkor a Dél-Dunántúlon csak minimális eséllyel fordulhat elő eső. A Dunántúlon élénk lökések kísérhetik a délire, délnyugatira forduló szelet. A csúcshőmérséklet 3 és 10 fok között valószínű, amely nagy területen az esti órákban állhat be. Északkeleten lesz a hűvösebb, a Dráva-mentén az enyhébb idő. Késő estére is csupán 3 és 8 fok közé csökken a hőmérséklet.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Szitálás, kisebb eső miatt nedves, csúszós útszakaszok reggelig előfordulhatnak, éjszakára átmenetileg romolhatnak a látási viszonyok. Kedden melegfronti csapadékzóna érkezik, így sokfelé lesznek vizesek az utak. Vezessünk óvatosan!

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Meleg fronthatás várható, fejfájás, erősödő migrén lehet a legáltalánosabb panasz az erre érzékenyeknél.

A következő napok várható időjárása

2020.12.23. szerda: Az összefüggő felhőzet délnyugat felől átmenetileg nagyobb területen felszakadozik, de főként északkeleten, keleten marad a túlnyomóan borult idő. Az északi és keleti tájakon van nagyobb esély - többnyire gyenge intenzitású - esőre. A déli, délnyugati szél megélénkül, főleg a Dél-Dunántúlon meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 14 fok között valószínű, északkeleten lesz hűvösebb, délnyugaton a legenyhébb az idő.

2020.12.24. csütörtök: Erősen felhős vagy borult lesz az ég. A nap első felében helyenként, majd egy fronthoz kötődően sokfelé valószínű eső. A déli, délnyugati szél többfelé megélénkül, a Dél-Dunántúlon megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 15 fok között várható, északkeleten lesz hűvösebb, délnyugaton a legenyhébb az idő.

Friss híreink:

Soha nem látott változás jön a magyar agráriumban: a tervek már az asztalon
A napokban zárult le az Európai Unió Taxonómia Rendelete részletes szabályainak véleményezési lehetősége. Ezek határozzák meg azt az éghajlatvédelmi feltételrendszert, amelynek meg kell felelnie az adott gazdasági tevékenységeknek ahhoz, hogy zöld finanszírozáshoz lehessen hozzájutni.

Harmadik éve gyengélkedik az izocukorpiac: csak ez az egy dolog jelenthet megoldást
A koronavírus-járvány első hulláma rendesen odavágott a bioetanol-gyártásnak, az izocukorpiac pedig már harmadik éve gyengélkedik, a nehézségek ellenére azonban elmondható, hogy a 2020-as év nagyon stabil volt a Hungrana Kft. számára - mondta Reng Zoltán, a cévezérigazgatója az Agrárszektor 2020 Konferencián. A szakember beszélt arról is, hogy a kukoricatermesztők számára végül kiemelkedően jól sikerült ez az év, és ha ez így folytatódik, akkor az a feldolgozóipar fejlődését is magával hozhatja.

Erre figyelj, ha cserepes fenyőt vásárolsz: így élheti túl a karácsonyt
Egyre nagyobb a divatja a földlabdás fenyőfának, aminek tagadhatatlanul az a legnagyobb előnye, hogy a karácsony elmúltával sem kell kidobni, hanem évtizedeken át kertünk dísze maradhat. Sokan azt hiszik, hogy a következő évben újra ki lehet majd ásni, karácsony táján pedig megint be lehet vinni a szobába, de ez koránt sincs így. A fenyőfa nem leander, és bár sokat kibír, ha egyszer kiültettük, nem ajánlatos megint megbolygatni a gyökérzetét, nem tolerálja az újbóli átültetést - közölte Borsodi Bence, Megyeri Szabolcs Kertészetének kertészmérnöke.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 13:31