2021. február 26. péntek Edina

Hírek - Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.02.21. vasárnap

Napközben csökken a rétegfelhős, illetve ködös területek kiterjedése, főleg délután hosszabb-rövidebb napsütés is valószínű, elsősorban a középső és a déli országrészben - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2021.02.21.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2021.02.21.) napon!
 
 

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2021.02.21.) napon.

2021.02.21. vasárnap: Napközben csökken a rétegfelhős, illetve ködös területek kiterjedése, főleg délután hosszabb-rövidebb napsütés is valószínű, elsősorban a középső és a déli országrészben. Este újból zárulhat a rétegfelhőzet, terjeszkedik, sűrűsödik a köd. Helyenként számítani lehet szitálásra. A délkeleti szél többfelé megélénkül, a Kisalföldön néhol időnként megerősödhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 14 fok között alakul, de a tartósabban borult, párás, ködös tájakon hidegebb lesz. Késő estére -1, +6 fok közé csökken a hőmérséklet.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Az éjszaka képződött köd helyenként (főként hazánk északi felén) csak lassan oszlik fel, emiatt sokfelé rosszak lesznek a látási viszonyok a reggeli órákban. Szitálás, ónos szitálás miatt csúszósak lesznek az utak. Napközben javulás várható, a déli és a középső országrészben a nap is kisüthet. Estétől ismét többfelé válik ködössé az idő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: A magasban fölénk érkező meleg levegő miatt melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás tapasztalható, de akár ingerlékenyebbekké is válhatunk.

A következő napok várható időjárása

2021.02.22. hétfő: Az éjszaka képződő ködfoltok feloszlása után gyengén felhős, napos idő valószínű, de néhol tartósabban megmaradhat a köd. Csapadék nem valószínű. A déli, délnyugati szelet főként a Dunántúlon kísérhetik élénk, néhol erős széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +3 és -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 12 és 17 fok között alakul, de a tartósabban felhős, párás részeken több fokkal hidegebb lehet az idő.

2021.02.23. kedd: Reggelre sokfelé várható köd, valamint rétegfelhőzet, amelynek nagy része napközben lassan feloszlik, de főként északkeleten maradhatnak tartósan felhős, párás, ködös körzetek is. Számottevő csapadék nem valószínű, legfeljebb a ködös tájakon fordulhat elő szitálás. Helyenként megélénkül az északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 12 és 16 fok között várható, de a tartósabban felhős, ködös tájakon több fokkal hidegebb marad az idő.

Friss híreink:

Óriási áttörés: megvan, hogy vehetik fel a harcot a klímaváltozással a növénytermesztők
Valós időben követnék nyomon a növények cukorszintjét a svéd tudósok. A Linköping Egyetem kutatói olyan bioszenzorokat fejlesztettek ki, amelyek képesek valós időben mérni a cukorszintet a növényi szövetek mélyén.

Nagyon oda kell figyelni szobanövény-vásárláskor: ezek a bakik végzetesek is lehetnek
Nincs könnyű dolga annak, aki szobanövényt szeretne vásárolni, sokszor a bőség zavarában nehéz eldönteni, mi alapján válasszunk, mire figyeljünk oda, és melyiket vigyük haza. Összegyűjtöttük, melyek azok a pontok, amelyeket érdemes végig venni, mikor kertészetben, vagy bárhol növényt vásárolunk, illetve arra is hozunk jó néhány tippet, hogy miket ellenőrizzünk le, mielőtt bevisszük a lakásba a szobanövényt, hogyan érjük el, hogy sokáig betegségmentesek és egészségesek legyenek.

Itt van minden, amit az osztatlan közös földtulajdon felszámolásáról tudni kell
2021. január elsején hatályba léptek a földeken fennálló osztatlan közös tulajdon megszüntetéséről szóló törvény szabályai, amelyek egy évtizedek óta fennálló problémára jelenthetnek megoldás. Az új szabályozás összesen 4,6 millió tulajdonost, és több mint 2,4 millió hektár földet érint - tájékoztatott Andréka Tamás, az Agrárminisztérium főosztályvezetője a Portfolio Agrár Klubon. A szakember előadásában többek között arról beszélt, melyek az osztatlan közös tulajdon megszüntetésének módjai, hogyan történik a tulajdonostársak értesítése, valamint a jogok és tények bejegyzése, illetve mi az az osztóprogram.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Agrár Klub: Hatalmas birtokrendezés jön a magyar földeken

  Kiknek kedvezhet és kiknek nem az új szabályozás?

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu