Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.08.18. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.08.18. szerda

agrarszektor.hu
Fokozatosan szakadozik a felhőzet, és a többórás napsütés mellett gomolyfelhők képződnek - derül ki az Agrárszektor szerdai (2021.08.18.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2021.08.18.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2021.08.18.) napon.

2021.08.18. szerda: Fokozatosan szakadozik a felhőzet, és a többórás napsütés mellett gomolyfelhők képződnek. A magasabbra törő gomolyfelhőkből legfeljebb néhol lehet záporeső. Az északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között alakul, délkeleten, délen lesz melegebb az idő.
Késő este 10 és 17 fok között alakul a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Megszűnő hideg fronthatásra számíthatunk. A fokozottan érzékenyek körében fejfájás, görcsös és ízületi panaszok előfordulhatnak. Növekszik a megfázás veszélye, érdemes odafigyelni az időjárásnak megfelelő öltözködésre!

A következő napon várható időjárás

2021.08.19. csütörtök: Gomolyfelhős, napos időre van kilátás. Általában száraz időre számíthatunk, legfeljebb egy-egy jelentéktelen zápor fordulhat elő, az is inkább csak az északi, északnyugati határ közelében. Helyenként megélénkül az északnyugati, nyugati szél. A csúcshőmérséklet 24 és 28 fok között várható.

Friss híreink:

Kiderült a parlagfű-titok: sokan hibáznak irtáskor, súlyos ára lehet, ha nem figyelsz
Kétségtelen, hogy az emberek egyik legnagyobb ellensége nem más, mint a parlagfű. A sokak által utálatosnak tartott gyomnövény szenvedést okozhat azoknak, akik allergiásak rá. Ettől függetlenül muszáj törődni vele, hiszen komoly büntetésre számíthat az, aki nem figyel oda a megfelelő irtásra, ugyanis a hatóság ellenőrzi a parlagfű elleni védekezési kötelezettség betartását. Azt pedig már csak kevesen tudják, hogy bizony számos jótékony hatással is bír, hiszen a köhögéstől kezdve, a bőrkiütéseken át, egészen a korpásodás ellen is használható.

Megszólalt a szakértő: drágulás várható a mezőgazdasági gépek piacán
Töretlen a magyar gazdák gépvásárlási kedve, a tavaszi munkákra alkalmas traktorok a legnépszerűbbek, de folyamatosan nő az érdeklődés a nagyobb teljesítményű mezőgazdasági gépek iránt is - árulta el az Agrárszektornak Zahorán Zalán. A KITE Zrt. műszaki kereskedelmi vezérigazgató-helyettese hozzátette, hogy az utóbbi időben azt tapasztalták, hogy a a mezőgazdasági gépbeszerzések fókuszpontjai a pályázati kiírásokban szereplő támogatott gépek irányába tolódtak el. A szakember ugyanakkor attól tart, hogy komoly drágulás történhet a mezőgépek piacán.

Drága szupertej hódít a hazai boltokban: egyre többen veszik a hagyományos helyett
Gyerekkorunk egyik kedvenc itala, a tej mára már igen megosztóvá vált az emberek között. A mai napig sokan vallják azt, hogy nagyon fontos a tej és tejtermékek fogyasztása, főleg akkor, ha szervezetünk még fejlődésben van. Ez talán nem meglepő, hiszen vitaminok, fehérjék és az emberi szervezet számára fontos anyagok is megtalálhatóak benne. Vannak azonban olyanok is, akik szerint vissza kellene venni a tejfogyasztásból. Az ehhez a réteghez tartozók azt vallják, hogy érdemes lenne leredukálni a mennyiségeket, illetve egyre többen vannak olyanok is, akik inkább növényi italokra és termékekre cserélik a hagyományos élelmiszereket - utóbbit azzal indokolják, hogy ezzel nagymértékben hozzájárulhatunk bolygónk helyzetének javulásához. Az Agrárszektor utánajárt, hogy ez valóban így van-e.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 13:31