Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.08.26. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.08.26. csütörtök

agrarszektor.hu
A napos időt követően északnyugat felől újra egyre nagyobb területen megnövekszik, megvastagszik a felhőzet - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2021.08.26.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2021.08.26.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2021.08.26.) napon.

2021.08.26. csütörtök: A napos időt követően északnyugat felől újra egyre nagyobb területen megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. A legdélibb tájakon csak estétől várható felhősödés. Délután előbb az északi megyékben, később a nyugati, délnyugati országrészben is várható eső, zápor, de egy-egy zivatar kialakulása sem kizárt. Az Alföldön kisebb a csapadék esélye. A nyugatias szél többfelé lesz élénk, a Dunántúlon néhol erős.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 26 fok között alakul.
Késő estére 15, 21 fokra hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken ilyen időjárási helyzetekben, ezért a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges.

A következő napon várható időjárás

2021.08.27. péntek: A frontális felhő- illetve csapadéksáv lassan délkelet, kelet felé helyeződik, a délnyugati, déli tájakon akár jelentősebb eső is hullhat. A front mögött gomolyfelhők-képződnek, amelyekből - nagyobb számban északkeleten - zápor, néhol zivatar is kialakulhat. A nyugati, északnyugati szelet sokfelé élénk, zivatar környezetében erős lökések kísérhetik. A minimum-hőmérséklet 8 és 15 fok között alakul. A délutáni órákban általában 19, 23 fokot mérhetünk, de a tartósabban felhős, csapadékos részeken pár fokkal hűvösebb lesz az idő.

Friss híreink:

Ijesztő, ami a magyar földeken zajlik: pokoli a drágulás, már ennyibe kerül egy hektár
Az elmúlt évtizedben folyamatosan emelkedett a termőföldek ára Magyarországon. A hosszú évek óta tartó drágulási trend továbbra sem tört meg, mérsékeltebb ütemben ugyan, de folytatódott az árnövekedés, egyedül a szőlők és az erdők átlagára csökkent. Ugyanez elmondható a bérleti díjak esetében is, ám itt viszont már a szőlők és az erdők díja is többe kerül, árcsökkenés nem figyelhető meg egyik művelődési ágban sem. Az, hogy meddig tarthat még ez az áremelkedés, nem lehet tudni, de az biztos, hogy mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki termőföldet szeretne vásárolni vagy bérelni.

Megszólaltak a szakértők: így lehet ma gazdaságosan földet művelni Magyarországon
A növénytermesztési ágazat szereplői több évtizedes pályafutásuk során sem láttak még olyan változatos és szélsőséges időjárást, mint amilyen az idei volt, kezdve a csapadékos tavalyi ősszel, a tavaszi aszályon és a májusi esőkön át, egészen az aratás előtti, több hétig tartó hőhullámig - hangzott el a Portfolio Agrár Klubon. A szakemberek megvitatták, hogyan befolyásolják a természeti és a szabályozási tényezők a növénytermesztést, milyen kihívásokkal kell szembenéznie a gazdálkodóknak a növényvédelem terén, és hogy milyen szempontokat kell szem előtt tartania annak, aki a következő években fenntartható és eredményes módon akar gazdálkodni.

Kritikus a helyzet a magyar növénytermesztőknél: 25 éves negatív rekord dőlt meg
A szélsőséges időjárás idén sem kerülte el Magyarországot, ezért komoly nehézségek előtt álltak és állnak a gazdák. A kánikula, az aszály, a sorra dőlő melegrekordok, a hirtelen lezúduló csapadék és a jégeső is megnehezítette a növénytermesztők dolgát. Ez pedig jól látszik abból is, hogy sok helyen csak több hetes csúszással tudták elkezdeni az aratást, és sajnos számos termesztő jelentős terméskiesésről számolt be a búza, a kukorica és a napraforgó esetén is. A Portfolio Agrár Klub által megtudhattuk, hogy milyen termésátlagokra számíthatunk idén, mely országokban keletkeztek a legnagyobb kiesések, és azt is, hogy hogyan alakulhatnak az árak a gabonapiacon az elkövetkezendő hónapokban.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 13:31