Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.01.22. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.01.22. szombat

agrarszektor.hu
Általában felhős idő várható, és elsősorban a Dunántúlon, illetve a Duna mentén többfelé havazhat, de gyenge havazás másutt is kialakulhat - derül ki az Agrárszektor szombati (2022.01.22.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2022.01.22.) napon.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2022.01.22.) napon.

2022.01.22. szombat: Általában felhős idő várható, és elsősorban a Dunántúlon, illetve a Duna mentén többfelé havazhat, de gyenge havazás másutt is kialakulhat. Kora délelőttől észak felől fokozatosan szűnik a havazás, illetve csökken a felhőzet, és az ország nagyobb részén felhőátvonulásokra számíthatunk többórás napsütéssel. A Nyugat-Dunántúlon azonban csak délután kezd elállni a havazás és felszakadni a felhőzet, továbbá napközben az északkeleti, keleti megyék fölé vastagabb felhőtömbök érkezhetnek, amelyekből szintén előfordulhat majd hózápor. Az északnyugati szél sokfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. Elsősorban a Dunántúl magasabban fekvő helyein, valamint az északkeleti határnál hófúvás is kialakulhat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában -1 és +5 fok között várható. Késő estére többnyire -1 és -8 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem terheli szervezetünket. Változékony időre számíthatunk, emiatt a fokozottan érzékenyek körében fejfájás, vérnyomás-ingadozás előfordulhat.

A következő napon várható időjárás

2022.01.23. vasárnap: A Dunántúlon erősen felhős idő lesz a jellemző. A Dunától keletre változóan felhős időre számíthatunk általában több órás napsütéssel. A Dunántúlon, főleg annak nyugati felén több helyen előfordulhat hószállingózás, havazás. A nyugati megyékben néhol havas eső, eső is eshet. Máshol számottevő csapadék nem valószínű. Az északnyugati, északi szél megélénkül, helyenként megerősödik. A maximum többnyire -1 és +4 fok között alakul.

Friss híreink:

Fertőző vírus pusztít a magyar állattartó telepeken: mutatjuk, hogyan védekezz ellene
A madárinfluenza házi- és vadon élő madarak betegsége. A kórokozó változékonysága miatt kialakulhat a vírusnak olyan változata, mely embereket is képes megbetegíteni. Európában azonban ennek csekély az esélye az állatokkal való szoros kontaktust kerülő állattartási gyakorlat és a baromfiból származó termékek fogyasztási szokásai miatt.

Óriási lehetőségek a Tokaji borvidéken: így hódítják meg a világpiacot Szepsyék
A Tokaji borvidékben megvan a lehetőség arra, hogy nemzetközi szinten is csúcsminőséget állítsunk elő, ehhez azonban nagyon sok lemondásra és szelekcióra van szükség - mondta ifj. Szepsy István, a Szepsy Pincészet vezetője. Hozzátette, habár egy kis borvidékről van szó, mégis rengeteg egyediséget és minőséget hordoz, ezért ők azt tűzték ki célul, hogy ezt ne csak a hozzáértők ismerjék fel, hanem mindenki, aki szereti a bort.

Áttörés a magyar földeken: ez a törvény sok gazda életét megkönnyítheti
2018-ban az Európai Bíróság hozott egy ítéletet a 2014-ben megszüntetett haszonélvezeti jogok vonatkozásában, aminek végrehajtása a magyar jogalkotót terhelte. Ennek megvalósítása érdekében került benyújtásra a parlamentnek egy törvényjavaslat, ami biztosítja az érintett jogosultak számára, hogy választhatnak, kérik-e a haszonélvezeti jog visszajegyzését - magyarázta Andréka Tamás, az Agrárminisztérium főosztályvezetője a Portfolio Agrárszektor 2021 konferencián. A szakember beszélt arról is, hogy a parlament előtt levő törvényjavaslat hogyan módosítaná a földforgalmi eljárás menetét és a haszonbérleti szerződések vizsgálatát.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?