Jön a hidegfront: már látszik, mikor ér véget a tavaszi meleg

Jön a hidegfront: már látszik, mikor ér véget a tavaszi meleg

agrarszektor.hu
Szombatra hidegfront érkezik északnyugat felől Magyarországra, amelynek hatására feltámad a szél, cserébe viszont kitisztul a levegő. Vasárnap és a meteorológiai tavasz első napján gomolyfelhős-napos idő várható, többfelé élénk légmozgással.

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Péntekig tart a nyugodt idő, hajnalonként pára-, ködképződéssel, délutánonként a legtöbb helyen napsütéssel, kellemesen meleg idővel - írja az Időkép. Szombatra változik a helyzet, észak-északnyugat felől ugyanis hidegfront éri el térségünket. Feltámad az északi-északnyugati szél, ennek köszönhetően kitisztul a levegő, jelentősen csökken a szaharai por és a légszennyező anyagok koncentrációja. A front vonulását csak néhol kísérheti egy-egy zápor. A hőmérséklet néhány fokkal visszaesik, délután 8-14 fokra készülhetünk.

Vasárnap és a meteorológiai tavasz első napján gomolyfelhős-napos idő várható, többfelé élénk légmozgással. Egy-egy jelentéktelen zápor csak néhol fordulhat elő kis eséllyel. Hajnalonként többfelé lehet gyenge fagy, napközben pedig 10 fok körül alakul a csúcshőmérséklet.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?