2021. április 17. szombat Rudolf

Hírek - Növény

Megsemmisítik a jelöletlen lengyel krumplit

Több mint huszonegy tonna árut fülelt le a NAV.
 
 

Megsemmisítenek több mint 21 tonna külföldről érkezett étkezési burgonyát Kecskeméten, mivel elmulasztották az áru kötelező jelölését. A Lengyelországból szállítmányt a szlovák-magyar határon tartóztatták fel.

Kovácsné Friedrich Nikoletta, a Bács-Kiskun megyei kormányhivatal kabinet-titkára szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai november 14-én a szlovák-magyar határon feltartóztattak egy Lengyelországból érkező étkezésiburgonya-szállítmányt, amely jelöletlen volt, és nem rendelkezett a szükséges növény-egészségügyi igazolásokkal. Az előírásoknak megfelelően az árut az ellenőrzés helyén plombával lezárják, majd a kiskunfélegyházi célállomására irányították, ahol a megyei kormányhivatal növény- és talajvédelmi igazgatóságának zöldség-gyümölcs minőségellenőre megvizsgálta – közölte az MTI.

A szakember az ellenőrzés során megállapította, hogy a termék nem rendelkezik a kötelező jelölésekkel, ezért a vonatkozó jogszabályok értelmében intézkedett az áru megsemmisítéséről. Az 1430 darab raschel zsákban kiszerelt, zsákonként 15 kilogramm mennyiségű burgonyát szerdán Kecskeméten, a Bácsvíz Zrt. telephelyén semmisítik meg – közölte Kovácsné Friedrich Nikoletta.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu