2021. szeptember 18. szombat Diána

Hírek - Növény

Mostantól ráfáznak azok, akik spekulálnak

Kilónként 150-160 forintos felvásárlási árat tartana reálisnak az idén a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB). A termés várhatóan „közepes, jó” lesz.
 
 

Nemrég jelentették be, hogy a FruitVeB és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) termés- és árprognózis rendszert hoz létre. Csizmadia György, a szervezet alelnöke szerint a 80 ezer tonnás magyar meggytermés adja az európai termés közel 30 százalékát. Ebből készül az extra minőségű üvegmeggy (meggybefőtt), amelynek piacát Magyarország már 50-60 százalékban uralja.

Az előrejelzések szerint az idei meggytermés „közepes, jó” lehet, és a FruitVeB kilónként 150-160 forintos felvásárlási árat tartana reálisnak. A magyar piacon az elmúlt nyolc-tíz évben igen széles sávban, 60 és 240 forint között ingadozott a meggy ára. Mivel Magyarország lép be elsőként az európai meggypiacra, nagyok a spekulációs várakozások, amelyek hol le-, hol felnyomják az árakat. Ez pedig senkinek nem jó, ezért az alelnök szerint a termésre vonatkozó spekulációt reális keretek között kellene tartani.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu