2021. április 11. vasárnap Leó, Szaniszló

Hírek - Növény

Műtrágya-csúcs Prágában

A közelmúltban rendezték meg Kelet-Európa legjelentősebb és legnagyobb műtrágya konferenciáját, amelyen összesen 180 vállalat vett részt, negyven országból. A konferencián elsősorban a korszerű megoldások iránt nyitott műtrágyagyártó és -forgalmazó cégeknek volt lehetőségük bemutatkozni. A hazai Fertilia Kft. idén nem csak kiállítóként, hanem előadóként is részt vett a rendezvényen.
 
 

Június 17-19. között rendezték meg a Kelet-Európai Műtrágya Konferenciát és Kiállítást Prágában. Az eseményen összesen 180 vállalat képviseltette magát mintegy negyven országból, köztük Magyarországról, Oroszországból, Angliából, Hollandiából, Svájcból, Ukrajnából, Horvátországból és az Amerikai Egyesült Államokból. A hazai Fertilia Kft. idén nem csak kiállítóként, hanem előadóként is részt vett a konferencián. A cég a fenntartható mezőgazdaságról és a jövőbemutató fejlesztési irányokról tartott előadást. 

A rendezvény kiváló alkalmat teremtett idén is a kutatás-fejlesztésre jelentős hangsúlyt fektető, a korszerű megoldások iránt nyitott műtrágyagyártó és -forgalmazó cégeknek a bemutatkozásra, és az országhatárokon átívelő érdemi tárgyalások folytatására.

Várszegi Erika, a Fertilia cégvezetője előadásában arról beszélt, hogy a világnak 2050-re meg kell dupláznia az élelmiszertermelését. Harmincöt év múlva ugyanis 2,2 milliárd emberrel több fog élni a Földön, és az élelmezésükhöz egy milliárddal több gabonára lesz szükség évente.


Várszegi Erika

A drasztikus népességrobbanás és a véges erőforrások – csökkenő energia, apadó vízkészlet, valamint a talajerózió és az útépítések miatt radikálisan csökkenő művelhető földterület – miatt a hatékonyság fokozása az egyetlen út a fenntartható mezőgazdaságban. Ezért olyan műtrágyázási megoldásokat kell alkalmazni, amelyek harmonikus tápanyag-ellátást nyújtanak és gazdagítják a föld termőerejét.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Agrár Klub

  Óriási pénzeső jön a magyar agráriumban - Mi vár a gazdákra 2021-től?

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu