2021. január 25. hétfő Pál

Hírek - Piac

Kamarai választások: már csak néhány napig ellenőrizhető a tagjegyzék

Augusztus végéig jelezhetik a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) tagjai, ha nem értenek egyet a kamara portálján elérhető, a választási jogosultság ellenőrzésére szolgáló felület visszajelzésével. Abban az esetben, ha a kamara tagja nem ért egyet a visszajelzéssel, postai úton, vagy elektronikus levélben kérvényezheti, hogy vegyék fel a választási tagjegyzékbe, illetve töröljék onnan.
 
 

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara portálján augusztus elejétől érhető el a június 30-i kamarai tagjegyzék alapján összeállított, kereshető választási tagjegyzék, amellyel a kamara tagjai ellenőrizhetik, jogosultak-e választóként részt venni a november 3-i megyei küldöttválasztásokon. A választási tagjegyzékbe való felvételről, illetve az onnan való törlésről vitás esetekben az Országos Kamarai Választási Bizottság határoz, amelyről az érintettet írásban tájékoztatja. A végleges választási tagjegyzéket a kamara központi ügyintéző szervezete - az augusztus 31-ig benyújtott kérelmek elbírálását figyelembe véve - szeptember 15-ig állítja össze - írja a NAK közleményében.

Abban az esetben, ha a kamara tagja nem ért egyet a választási jogosultság ellenőrző felület által adott visszajelzéssel, úgy - tagsági viszonya keletkezésére vagy megszűnésére figyelemmel -

2017. augusztus 31-ig kérvényezheti postai úton (Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, 1519 Budapest, Pf.: 285.) vagy a kamaraivalasztas@nak.hu e-mail címre küldött elektronikus levélben a választási tagjegyzékbe történő felvételét, illetve az onnan való törlését.

Az ehhez szükséges dokumentumokat, nyilatkozatokat szintén az előbb megjelölt címek valamelyikére szükséges elküldeni, és a postai levélnél a borítékon, az elektronikus levélnél pedig a tárgyban fel kell tünteni, hogy „Kamarai választás 2017”.

A november 3-i megyei küldöttválasztásokon a hatályos, de nem érvényesített őstermelői igazolvánnyal rendelkező őstermelőkön kívül valamennyi kamarai tag jogosult leadni szavazatát a jelölő szervezetek által felállított, a megyei kamarai küldöttgyűlési küldöttjelöltek nevét tartalmazó listákra. Ennek megfelelően a választásra jogosultak száma jelenleg mintegy 350 ezerre tehető.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu