Micsoda?! A britek búzabehozatalra szorulhatnak

agrarszektor.hu
Nagy-Britannia adja az EU-28 búzakibocsátásának 10 százalékát, és rendszeresen állítanak fel termelési világrekordokat ebben a kultúrában. Most mégis megszeppentek. A száraz ősz miatt nem úgy halad a búza vetése, mint máskor - írja az ami.informiert.de.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hiába az idei bőtermés, vegyes érzelmekkel figyelik a búzapiac alakulását a brit szigeteken, ami meglátszik az emelkedő tőzsdei jegyzéséken is. A termelői árak szintén felfelé tartanak, legyen szó étkezési vagy takarmánybúzáról. A londoni tőzsdén a takarmánybúza már elérte a 161,5 eurót (53,5 ezer Ft) tonnánként, és novemberben tovább emelkedett. A takarmánygabona árát az is támasztja, hogy az USA-ban nagyon vontatottan halad a tavaszi áradások miatt későn elvetett kukorica betakarítása. Vagyis úgy néz ki, hogy a helyettesítő termékből kevesebb és később jelenik meg a piacon. Eközben Argentínában és Ausztráliában is késik az aratás az időjárás miatt.

Attól azonban mégsem kell tartani, hogy meglódul a búza ára, hiszen a kínálat összességében bőséges a világpiacon. Mint arról az agrárszektor.hu is írt, a franciáknál éppenhogy a felesleg levezetése okoz gondot. Nemcsak Európában jó a termés, de a fekete-tengeri régióban is. Angliában azonban hűti a kedélyeket, hogy tavaly nagy veszteségket szenvedtek el az aszály miatt, és az idei ősz is nagyon száraznak indult, ezért a termelők nem tudták időben elvetni a búzát. Noha tudjuk, hogy a novemberben elvetett búzából is lehet jó termés, kiváló azonban sosem lesz. Emiatt félő, hogy a 2020. évi aratás gyenge termést hoz, és olyasmi történik, amire rég nem volt példa: Anglia nettó búzaimportőrré válhat. A tőzsdei reagálás ennek köszönhető.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?