Vigyázat gazdák! Pál atya bárkit becsaphat

agrarszektor.hu
Senki ne fogadjon el mesés adományokat.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Több termelőt is igyekezett megkárosítani az a férfi, aki magát Pál atyaként bemutatva mezőgazdasági gépek és termények adományozását ajánlotta fel. Cserében "regisztrációs díjat" kért a gyanútlan gazdáktól. A rendőrség csalás gyanújával nyomoz.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság csalás vétség gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen, aki a bejelentés adatai szerint 2014. február 20-án telefonon keresett meg egy békéscsabai őstermelőt és Pál atya néven mutatkozott be - közölte a police.hu.

Az ismeretlen telefonáló elmondta a termelőnek, hogy mezőgazdasági munkagépeket és terményt szeretne adományozni neki, de előtte valamennyi regisztrációs díjat kellene befizetnie, amellyel kapcsolatban a napokban fogja keresni. Másnap ismét telefonált a Pál atyaként jelentkező férfi és elmondta, hogy ha 400.000 forintot befizet az őstermelő, akkor két John Deere traktort a hozzá tartozó pótkocsikkal és 12 tonna szemes kukoricát fog adományozni neki. A gyanútlan sértett egy nemzetközi pénzintézeten keresztül el is utalta a pénzt a megadott adatoknak megfelelően.

Az őstermelő később beszélt egy ismerősével, aki elmondta, hogy őt is megkereste a Pál atyaként bemutatkozó idegen, és neki állatokat ajánlott fel hasonló feltételek mellett. Ő szintén próbálta elutalni a kért összeget, de ismeretlen címzettre hivatkozással nem lehetett teljesíteni az utalást, ezért visszakapta a pénzét. Mikor ismét beszélt az idegennel, személyes kifizetést javasolt, de a Pál atyaként bemutatkozó férfi ezt nem fogadta el, nem akart találkozni vele. Az állatokat azóta sem kapta meg, de legalább nem keletkezett kára.

Az őstermelő az utalás óta semmilyen gépet és terményt sem kapott, és amikor rájött, hogy csalás áldozatává vált, feljelentést tett.

Felhívás
A rendőrség kéri a lakosságot, hogy idegenek mesésnek tűnő ajánlatainak ne dőljenek be, ismeretlen személyeknek ne utaljanak pénzt. Ha vesznek valamit, számla ellenében és az áru átvétele után fizessék ki. Kérik továbbá, hogy akit hasonló módszerrel csaptak be, jelentkezzenek a Békéscsabai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán. Bejelentéseiket telefonon is megtehetik a 06-66/523-700-as vagy rendőrség 107-es, 112-es segélykérő számain, illetve a Telefontanú hivatali munkaidőben (H-Cs: 8-16 óráig, P: 8-13 óráig) ingyenesen hívható 06-80/555-111-es számán.

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 13:31