Szilveszter előtt újabb áremelés jön

agrarszektor.hu
Szilveszter előtt és januárban újabb áremelésre készülnek egyes húsipari beszállítók. Az időpont változhat, a mérték kevésbé: elemzők szerint 6-10 százalékkal drágulhatnak a húsok és a hústermékek, írja a sonline.hu.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Sok vásárló cinikus becsapásnak tartja az ünnepek előtti akcióáradatot. Lehet, hogy egy-két napig, hétig olcsóbb valamelyik hústermék, de az általános élelmiszerdrágulás aligha kerülhető el. Papp József, az egyik kaposvári üzlet tulajdonosa szerint megindult a folyamat. Csak az utóbbi három hét során 6-8 százalékkal nőtt a parizer, a kenőmájas, az olasz és a szalámik ára.

"Már most horror árak vannak az élelmiszerpiacon, de nyilván a termelőknek is meg kell élniük valamiből" - emelte ki Mezey István, a kaposvári Kaffka Kft. ügyvezető igazgatója. - Ha Magyarországon 2000 euró lenne az átlagkereset, akkor aligha lenne gondja a kereskedőknek. Csakhogy keveset keresnek az emberek, különösen Somogyban, a havi fix kiadások viszont megállíthatatlanul emelkednek. A forgalmon ez tökéletesen látszik: sertésből elsősorban a húsos csontot, a lapockát, császárszélt és a császárvéget kérik a vásárlók. A comb, a karaj, akárcsak a csirkemell prémium termékké vált, amit néhány éve még könnyedén megengedhettek maguknak a vevők. Elképzelhető, hogy januártól további sertés- és baromfihús-drágulás lesz, fogalmam sincs, hogy azután mi lesz.

A KSH adatai szerint az első három negyedévben 10,9 százalékkal nőtt az agrártermékek termelői árszintje. Szeptemberig - az előző év hasonló időszakához képest - 25,7 százalékkal emelkedett a vágósertések értékesítési átlagára.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?