Magyar szakembereket alkalmaz Magyarországon a FAO

agrarszektor.hu
Nagyobb a munkaterület, több mint 300 szakember a budapesti központban.

Várhatóan további magyar szakembereket alkalmaz majd az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) budapesti Közös Szolgáltató Központja, miután bővítették a működésére szolgáló irodákat. Mostantól több mint 300 ember foglalkoztatása valósulhat meg.

A központ öt éve működik a magyar fővárosban, az iroda alkalmazottainak száma azóta közel kétszeresére nőtt. Az ott dolgozók jelentős része magyar, ezért is tartja fontosnak a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM), hogy helyet biztosítson a központ bővítéséhez - mondta Fazekas Sándor a bővítés alkalmából és a szolgáltató központ fennállásának ötéves évfordulójára rendezett sajtótájékoztatón.

A további szakemberek befogadására alkalmas munkaterület biztosításával már több mint 300 ember foglalkoztatása valósulhat meg a FAO budapesti hivatalában. José Graziano de Silva, a FAO főigazgatója emlékeztetett, hogy Magyarország és a FAO együttműködése 1996-ra nyúlik vissza, amikor az első FAO iroda megnyílt a magyar fővárosban. Azóta ez a kapcsolat stratégiai partneri viszonnyá fejlődött.

A főigazgató arról is beszélt, hogy az öt éve a magyar fővárosban működő központ további bővítését a magyar kormány, illetve a VM tette lehetővé. A központ az elmúlt öt évben megháromszorozta kapacitását és a jövőben további adminisztrációs feladatokat kap a szervezettől.

Fazekas Sándor a FAO magyarországi jelenlétét komoly politikai sikernek és diplomáciai eredménynek nevezte. "Hazánk számára kiemelten fontos a szakosított ENSZ szervek magyarországi jelenléte" - mondta az MTI szerint, hozzátéve: Magyarország a FAO-hoz történt csatlakozást követően kedvezményezett országként értékes támogatást kapott a szervezettől, majd az unióhoz történt csatlakozás után donor országgá vált, és ilyen minőségben támogatja a FAO-t céljai elérésében.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2022. augusztus 16. 18:03