Áldását adta a versenyhivatal a Simicska-érdekeltségek átvételére

agrarszektor.hu
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) szerint végrehajtható dr. Nyerges Zsolt irányításszerzése Simicska Lajos üzleti érdekeltségei felett - jelentette az MTI. A két üzletember nagyjából ugyanazokban az agrárvállalkozásokban érdekelt, noha ez még az Opten adatbázisából sem derül ki.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Nyerges Zsolt által irányított vállalkozások mezőgazdasággal és információtechnológiai szolgáltatások nyújtásával foglalkoznak, a vállalkozáscsoportba tartozik továbbá két sporttevékenységet végző társaság is. A legnagyobb mezőgazdasági érdekeltésgek: Lajta-Hanság Zrt., Sárvári Mg. Zrt, Szombathelyi Tangazdaság Zrt, de hozzá köthető a Dél-Pest Megyei Mg. Zrt. is.  A Mezort révén Simicska Lajos is gyakorlatilag ugyanezekhez a cégekhez kötődik, de erős a média, a közterületi reklám piacain is, míg az építőiparban sokat csökkent a szerepe. Orbán Viktor miniszterelnökkel folytatott háborúja alaposan kikezdte a cégei eredményességét, de még így is értékesek.

Orbán Viktor és Nyerges Zsolt

A GVH az érintett vállalkozáscsoportok tevékenységei között csak a mezőgazdaságot tekintve azonosított átfedést, amelyet vizsgálva azonban versenyproblémát nem talált, mert a piaci részesedésük nem éri el azt a mértéket, amely káros versenyhatások lehetőségét vetné fel. A tranzakciók most már akadály nélkül lezárulhatnak. A szerződések tartalma, a vételár és a kivásárlás egyéb részletei üzleti titkot képeznek, amelyet a felek nem hoznak nyilvánosságra.

Nyerges Zsolt bejentését követően azonnal megindultak a találgatások, vajon meddig maradhat az ismert vállalkozó tulajdonában a Simicska-birodalom. Több portál már tudni véli, hogy ősszel Mészáros Lőrinchez vándorolhatnak a különböző érdekeltségek, Simicska pedig külföldre távozik.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?