Óriási beruházás: több száz millióból fejlesztett a magyar zöldséges cég

Óriási beruházás: több száz millióból fejlesztett a magyar zöldséges cég

MTI
Mintegy 340 millió forintból eszközök beszerzésével, valamint csarnoképíttetéssel korszerűsítette és bővítette kapacitását két telephelyén a főként zöldségfeldolgozással és -tartósítással foglalkozó HFI Kft. - közölte a cég ügyvezetője az MTI-vel. Molnár Csaba elmondta: a beruházást a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP) elnyert több mint 200 millió forint európai uniós támogatással valósították meg.  

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A fejlesztés során a pusztaszeri telephelyen megépült egy 836 négyzetméteres üzemcsarnok, amely részben a termelési, részben pedig a raktározási kapacitást bővíti. Elkészült továbbá egy hídmérleg, amely 18 méter hosszú, ezáltal gyorsult az áru átadás-átvétele, pontos és hiteles méréssel. Beszereztek mindemellett egy úgynevezett gőz-blanchírt, amelynek segítségével magasabb minőségű és akár új termék előállítására is lehetőségük nyílik. A Csongrád-Csanád vármegyei telephelyre telepítettek egy új porító üzemrészt. A berendezés egy duplikált elrendezésű verőcsapos daráló, korszerű, pormentes beadagoló garattal, amely már lehetővé teszi a big-bag zsákból történő beadagolást. Mind a gőz-blanchír, mind a porító eszköz kapacitásbővítést szolgál, ezáltal munkahelymegtartó szerepet is betölt.

EZ IS ÉRDEKELHET

A projekt részeként a Bács-Kiskun vármegyei Mélykútra egy optikai válogató berendezést szereztek be, amelyhez korszerű fémkiválasztó egységet is vásároltak, hogy az ott előállított termék minősége a lehető legmagasabb legyen. A pusztaszerihez hasonló robotizált polcrendszert is telepítettek. Mindkét telephelyre vásároltak továbbá új elektromos targoncákat és konténerbillentőket. Az ügyvezető elmondta: a 2001-ben alapított cégük mélykúti, pusztaszeri és szajoli telephelyéről évente több mint háromezer tonna szárított fűszert, zöldséget és gyümölcsöt szállít belföldi és nemzetközi partnereinek. A feldolgozott termékek húzó terméke a borsó, a petrezselyemlevél, a kapor, a fűszerpaprika és a spenót, de feldolgoznak édesburgonyát, céklát, tormát és brokkolit is kisebb mennyiségben.

A korszerűsítésekkel és bővítésekkel a következő három évben évi 10-15 százalékos árbevétel-növekedésre számítanak - tette hozzá. A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a jelenleg 148 embert foglalkoztató HFI Kft. értékesítésből származó nettó árbevétele 2020-ban 3,4 milliárd forint, míg 2021-ben mintegy 4,2 milliárd forint volt. A társaság árbevételének több mint 90 százaléka származik exportértékesítésből. Termékeit a cég Németországon, Hollandián és Olaszországon kívül az Amerikai Egyesült Államokba, Kanadába, Ausztráliába és Japánba szállítja, több mint 25 országban van jelen a Magyarországon előállított termékekkel.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 13:31