Agrárkamara: megvalósult a magyar agráriumban a nemzeti összefogás

agrarszektor.hu
Megvalósult a magyar agráriumban a nemzeti összefogás azzal, hogy az Új Nemzeti Agrárkamara létrehozását célzó választási folyamatban tizenkét szervezet közösen állított jelölteket a megyei küldöttválasztó közgyűlésekre - mondta Győrffy Balázs, a Magyar Agrárkamara átmeneti elnöke csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Úgy vélte, annak a szervezetnek, amely ebben nem kíván részt venni, a saját tagságával kell elszámolnia. Kifejtette: nem állják meg a helyüket a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségének (MOSZ) a kamarai választással kapcsolatos állításai. Példaként hozta, hogy a MOSZ szerint a választási szabályok nem tették lehetővé az agrár-érdekképviselet számára a jelöltállítást. Győrffy Balázs szerint viszont ezzel ellenkezőleg a MOSZ önállóan jogosult lett volna jelölt-állítására.

Hozzátette: az agrárkamara a jövőben nem kíván reagálni a kamarai választásokkal kapcsolatos MOSZ-felvetésekre. Közölte ugyanakkor, hogy tudomása szerint országosan több mint száz MOSZ-tag szerepel különböző megyei listákon. Az MTI-nek arra a kérdésére pedig, hogy nemcsak a MOSZ, hanem például a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége (Agrya) és a Gabonaszövetség sem kíván részt venni a választásokon, az átmeneti elnök úgy reagált: minden szervezet önállóan döntött az indulásról. Értetlenségét fejezte ki ugyanakkor azzal kapcsolatban, hogy a kamarai választási folyamatból kimaradó szervezetek miért szalasztják el azt a lehetőséget, hogy részesei legyenek egy erős köztestület létrehozásának.

(MTI)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 13:31