2022. május 26. csütörtök Fülöp, Evelin

Hírek - Agrárpénzek

Cukorfelvásárlási láz: kifosztották a somogyi boltokat

Felvásárolták a kristálycukrot a kaposvári nagyáruházakból. A hipermarketben egy hete nem lehet már délutánonként kapni. A kisboltok még tartalékolnak, de több helyen ott is már csak a drágábbat adják, és akadozik a megrendelés. Szakemberek szerint a cukor ára jövő héten tovább emelkedik, eléri a 400 forintot is.
 
 

10 kilószám vitték a cukrot a vásárlók az elmúlt napokban - mondta az egyik magyar kereskedelmi üzletlánc boltvezetője a kapos.hu-nak. Egyelőre nekik még van belőle, de megrendelni csak csökkentett mennyiséget tudnak. A szállítás akadozik, tehát ha kérnek bizonyos mennyiséget, akkor annak a felét kapják meg, az összes mennyiséget nem.

Az egyik üzletben már csak 379 forintért lehet cukrot kapni és liszt is harmadával drágább. Az olcsóbb ugyanis elfogyott és ennyiért már nem tudták beszerezni.

A kaposvári cukorgyár vezetője azt mondta: a cukor ára néhány héten belül elérheti a 400 forintot is. Ennek oka, hogy a cukor két harmadát importálják. A behozatal pedig nehézkes, ugyanis kevesebb cukrot tudnak előállítani a világon a szélsőséges időjárás miatt. Se termelőknél, se forgalmazóknál, se palackozóknál nincsen...

Mézből sincsen tartalék-mondja a méhészbolt vezetője. De egyelőre mindenkit ki tudnak szolgálni. Csonka Imre szerint érezhetően többen viszik ezt a természetes édesítőt az utóbbi napokban. A méz árát azonban már tovább nem emelik.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben