2019. október 24. csütörtök Salamon

Hírek - Agrárpénzek

Jövőre érkezik a fordított áfa a sertéságazatban is

Jövőre kiterjeszti a fordított áfát a kormány a sertéságazatra is - jelentette be Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a mai kormányszóvivői tájékoztatón.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A jelek szerint hiába tiltakozott az érintett szakmai szervezetek túlnyomó része, a sertéságazatra is kiterjesztik a fordított áfa intézményét. A korábban bejelentett, visszavont, majd újra bejelentett intézkedést sokan a sertéságazat koporsójába vert utolsó szögnek értékelték korábban. Bár eltérnek a vélemények arról, mennyire jellemző a húságazatra az az áfacsalási forma, melyet a fordított áfa ellehetetlenít, a problémát leginkább az ágazat tőkehiányában látják az ellenzők.

Érvelésük szerint ugyanis a sertéstartóknak hatalmas finanszírozási problémát jelentene nettó áron értékesíteni a feldolgozók felé az árut, hiszen a takarmánytól kezdve gyakorlatilag mindenért áfásan fizet. A visszatérítés hosszadalmas folyamatát azonban nem tudják átvészelni a jellemzően forráshiányos sertéságazat képviselői.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu