Nincs megállás a leejtőn

agrarszektor.hu
A búza csökkenése is magasabb sebességre kapcsolt, a szója hasonló lendülettel folytatta, tegnap már a kukorica sem kerülhette el a zuhanást. Jelenleg szinte minden tényező lefelé nyomja az árakat, így középtávon valószínűtlen, hogy egyhamar megtorpan a trend a Solar Capital árutőzsdei kereskedője szerint.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Továbbra is tart a pénteki WASDE jelentés okozta durva meglepetés hatása, aminek következményei alól már a három nagy egyike sem tudta magát kivonni. A szója árfolyama újabb 41 centet zuhant, így már nem sok választja el attól, hogy újabb támaszt törjön át. A tegnapi napot végül 1411 centen zárta. Az előző évhez képest 4 százalékkal magasabb várható termés, illetve a Kínába irányuló export lassulása következtében középtávon akár az 1350-1300 centes szint elérése is roppant valószínűnek látszik.


A kukorica hasonlóan kedvező kilátásai ugyancsak erős kínálati oldalt jeleznek jövőre, aminek hétfőn már az árfolyamon is meglátszott a hatása. Nyitóárfolyamához képest 20 centet esett, ezzel 718 centen zárta a kereskedést hétfőn. A múlt hét óta keringő, a dél-amerikai területek túl csapadékos, viharos időjárásáról szóló hírek konkrét adatok és történések nélkül egyelőre nem éreztetik komolyabb hatásukat a piacon, így nehéz elképzelni hogy a mai nap másképp alakul a kukorica számára.


A búza ára ugyancsak a jó termés súlyát nyögi, azonban érdemes észben tartani, hogy három komoly exportőr országban továbbra is korlátozások vannak érvényben (Ausztrália, Ukrajna, Argentína), ezzel együtt az október közepi szinteket már nem látjuk viszont. Tegnap 28 centes csökkenése következtében 857 centen zárta a napot, ma is hasonlóra lehet számítani.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13