2022. május 24. kedd Eszter, Eliza

Hírek - Agrárpénzek

Razziázik a NAV az őstermelőknél

Vizsgálatot indít a Nemzet Adó- és Vámhivatal (NAV) mezőgazdasági őstermelőknél. Az ellenőrzések október 15-től kezdődnek.
 
 

Ellenőrzésre elsősorban azok számíthatnak, akik személyi jövedelemadó bevallásukban a folyósított támogatásokat, illetve a felvásárlóktól kapott összeget nem teljes körűen szerepeltették – közölte a NAV. Ugyancsak vizsgálatra számíthatnak azok, akik helytelenül határozták meg járulékalapjukat, nem vagy nem megfelelő összegben vallották be egészségügyi hozzájárulási kötelezettségeiket, illetve jogosulatlanul érvényesítettek a személyi jövedelemadó-kedvezményt.

Jön az év egyik legnagyobb agráreseménye, az Agrárszektor Konferencia november 28-29-én. A konferencián szó lesz arról, milyen gyökeres adózási változásokra kell számítaniuk az őstermelőknek, a családi gazdaságoknak, az agrárvállalkozóknak és a gazdasági társaságoknak? Könnyebbé válnak-e az adó- és járulékfizetési szabályok, illetve több marad-e a termelők zsebében? Ne hagyja ki a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciát november 28-29-én!


Az ellenőrzések október 15-től kezdődnek. A NAV számára kiemelt feladat a bejelentési kötelezettség megfelelő teljesítésének ellenőrzése is.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben