Új támogatás: 2,44 milliárdot lehet szétosztani minőségtanúsító rendszerben való részvételre

agrarszektor.hu
Egy új pályázati kiírás készül a mezőgazdasági termelők által előállított magasabb hozzáadott értékű és minőségű termékek minőségtanúsító rendszerekben való részvételére. A felhívás tervezete szerint 2,44 milliárd forint áll rendelkezésre erre a célra. Figyelem, minél később adjuk be a kérelmet, annál kevesebb ideig folyósítják a támogatást!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Megjelent a mezőgazdasági termelők EU-s és nemzeti minőségrendszerhez történő csatlakozását támogató pályázat tervezete. A támogatás célja, hogy erősítse a termelők biztosabb integrációját az élelmiszerláncba, a minőségtanúsító rendszerekben szereplő termékek ismertek és elismertek legyenek a piacok és a vásárlók körében.

A támogatás célterületei:
A) célterület: uniós minőségrendszerek (az Európai Bizottság elektronikus nyilvántartásaiban szereplő oltalom alatt álló elnevezések).
B) célterület: nemzeti minőségrendszerek (ezeket az Agrárminisztérium tartja nyilván).
C) célterület: a nemzeti elismerési rendelet által elismert és a 1535/2015/EU irányelv szabályai szerint notifikált terméktanúsítási rendszerek.

A támogatás évenkénti igénybevételének feltétele, hogy a támogatást igénylő által előállított termék megfeleljen valamely célterület szerinti minőségrendszer követelményeinek, és jogosult legyen a minőségrendszer szerinti termék előállítására. A kedvezményezettnek a támogatási időszak legfeljebb 5 éve alatt nem kötelező ugyanazzal a termékkel, ugyanabban a minőségrendszerben részt vennie. A kifizetés feltétele, hogy a kifizetési kérelem benyújtásának évében valamely termékével részt vegyen olyan minőségrendszerben, mely megfelel a felhívásban támasztott feltételeknek.

A felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 2,44 milliárd Ft. A támogatott támogatási kérelmek várható száma: 1500 db.

A támogatás időtartama a támogatási kérelem benyújtásától számított legfeljebb 5 naptári év, de legfeljebb 2023. december 31-ig folyósítható, vagyis a 2022-ben elnyert támogatást már csak két éven át utalják.

A bírálók a pályázatban ezt értékelik a legtöbbre:

  • Részvétel termelői csoportban (TCS) vagy termelői szervezetben vagy szakmaközi szervezetben
  • Szakirányú iskolai végzettség
  • A támogatást igénylő fiatal mezőgazdasági termelő
  • Többféle minőségrendszerben való részvétel
  • Többféle termékkel vesz részt minőségrendszerben
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 06:02