Őstermelők figyelem! - Le kell cserélni az okmányokat

agrarszektor.hu
December 31-ig kell barna színű új igazolványra cserélniük papírjaikat azoknak az őstermelőknek, akik 2012. december 31-ig váltottak régi típusú, zöld színű okmányaikat. Ha ezt nem teszik meg, elveszíthetik őstermelői státuszukat.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) felhívja a gazdák figyelmét, hogy a 2013. január elsejét megelőzően kiváltott igazolványok folyamatos cseréjének utolsó szakaszához érkeztünk. Az FM 2012. évi egyszerűsítési eljárással bevezette a 3 évre szóló őstermelői igazolvány kiváltásának lehetőségét. Ezzel az igazolványok kiadásának rendjében szükséges volt korlátozni az okmányok hatályát.

Azok az őstermelők, akik 2009. január elsejét követően, de 2012. december 31-ig váltottak ki őstermelői igazolványt - tehát még régi típusú, zöld okmánnyal rendelkeznek - 2014. december 31-ig új, barna színű igazolványra kell cserélniük papírjaikat, ha jövőre is őstermelői tevékenységet kívánnak folytatni.

Az igazolvány hatályának megszűnésével ezek a gazdák elveszíthetik őstermelői státuszukat. Az okmányok cseréjének jelentősége elsősorban az adó- és társadalombiztosítási szabályoknak való megfelelés miatt fontos.

A minisztérium kéri mindazokat az őstermelőket, akik még nem éltek az igazolványcserével, hogy a tevékenységük szabályszerű végzése érdekében mielőbb, de legkésőbb 2014. december 31-ig jelentkezzenek falugazdászuknál az új őstermelői okmányok kiváltása érdekében.

2014. január 1-től a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara - NAK - végzi a mezőgazdasági őstermelői igazolványok kiadását, érvényesítését, cseréjét. További információ a falugazdászok elérhetőségéről a NAK honlapján (www.nak.hu) érhető el.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 13:31