2018. március 24. szombat Gábor, Karina

Hírek - Agrárpénzügyek

Oszlanak a viharfelhők, rögtön esnek a menekülődevizák

Lassan megnyugszanak a devizapiacok az elmúlt hetek hektikus mozgásai után, ezzel párhuzamosan pedig rögtön élénkült a kockázatvállalási kedv a befektetők körében. Ennek vesztesei pedig éppen azok a menekülődevizák, melyek az elmúlt időszakban profitáltak a rossz hangulatból - írja a Portfolio.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre


Hétfő reggel a forint 306,7 körül kezdte a napot az euróval szemben, ez 0,1 százalékos gyengülést jelent a péntek esti szinthez képest a magyar deviza szempontjából. A dollár jegyzése 0,2 százalékkal 255,32-ig emelkedett.

Oszlanak a viharfelhők, rögtön esnek a menekülődevizák


A forint versenytársai közül a lengyel zloty és a cseh korona is minimális erősödéssel kezdett hétfőn, míg a tágabban vett feltörekvő piacokon az orosz rubel 0,1 százalékkal erősödött a dollárral szemben, miközben a török líra és a dél-afrikai rand alig mozdultak.

A dollár erősödéssel kezdte a hetet, megint az 1,20-at közelíti az euróval szembeni jegyzése, ami 0,3 százalékkal alacsonyabb a péntekinél. Közben az utóbbi hetekben jól teljesítő menekülődevizák gyengélkednek, a japán jen 0,7 százalékos esésben van a dollárral szemben, míg a svájci frank közel fél százalékos gyengülést mutat az euró ellenében. Ennek oka, hogy mostanra az észak-koreai válságról sem érkeznek nyugtalanító hírek, illetve talán az Irma hurrikán is kisebb károkat okozott a hétvégén, mint amire előzetesen számítani lehetett.

Oszlanak a viharfelhők, rögtön esnek a menekülődevizák

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Hollósi Dávid
  igazgató
  Takarék Agrár Igazgatóság

  Adja fel hirdetését gyorsan, ingyenesen!

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu