Büntethetik a horgászokat! Holnap fontos határidő jár le

agrarszektor.hu
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja a horgászok figyelmét, hogy február 28. a fogási naplók leadási határideje. Fontos dátum március 1. napja is, hiszen a már érvényben lévő csukafogási tilalom mellett másik négy halfaj tilalmi ideje is megkezdődik. Péntektől nem fogható a fogassüllő, a kősüllő, a balin és a sügér.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Közeledik a február vége és ezzel együtt a 2018. évi fogási naplók leadási határideje - írja a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. A Nébih felhívja a horgászok figyelmét a határidő betartásának fontosságára, a dokumentumot pedig vagy ott adhatják le, ahol a korábbi állami jegyet váltották, vagy ahol az új kiváltását tervezik. A naplók jelentősége, hogy ezek alapján történik a fogási adatok rögzítése és feldolgozása, melynek célja az elmúlt évben halgazdálkodási vízterületeinkről kifogott halak mennyiségének megbecslése.

Közeleg az évkezdet egyik legjelentősebb agráreseménye, a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencia. Tudni akarja, hogyan juthat hozzá az idei agrártámogatásokhoz és mennyi támogatást igényelhet? Hogyan változik a minden gazdálkodót érintő hazai földügyi szabályozás? A legfontosabb támogatási, jogszabályi és piaci változásokról kaphat fontos szakmai és gyakorlati információkat a szakpolitika, a közigazgatás és az üzleti élet csúcsvezetőitől, illetve első számú döntéshozóitól a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencián.

A tényleges halfogási eredmények pontossága leginkább magukon a fogási naplót vezető személyeken múlik, azaz hogy - az előírásoknak megfelelően - valóban bevezetik-e a fogott halak adatait a naplóba és azt összesítve leadják-e a megfelelő helyen. A napló vezetésének elmulasztása mindenképp kockázatos, ha ugyanis egy halőri ellenőrzés során hiányosságokra derül fény, a horgásznak vagy halásznak nem csak az állami horgász- vagy halászjegyét vonják vissza, de a pénzbírságon felül a halfogási tevékenységtől való eltiltásra is számíthat.

A Nébih arra is felhívja az érintettek figyelmét, hogy március elsejével a már tartó csukafogási tilalom mellett másik négy halfaj tilalmi ideje is megkezdődik. Ezek a fajok a fogassüllő, a kősüllő, a balin és a sügér. Mindegyik halfaj számára nagyon fontos, hogy ebben az érzékeny időszakban ne háborgassák őket, így biztosítva számukra az eredményes szaporodás lehetőségét. A sügér tekintetében amellett, hogy március 1-jétől két hónapig nem lehet rá horgászni, nem árt tudni, hogy a jogszabály több szempontból is módosult e halfajra vonatkozóan. Ez év január 1-ig a sügérre nem volt méretkorlátozás, de idén már 15 centiméter a legkisebb fogható méret. Emellett a domolykóból, a menyhalból és a sügérből együttesen, naponta legfeljebb 3 kilogrammot lehet kifogni.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?