Magyar marha- és bárányhússal árasztaná el a hazai boltokat a füzesabonyi cégvezető

Magyar marha- és bárányhússal árasztaná el a hazai boltokat a füzesabonyi cégvezető

agrarszektor.hu
Habár a magyar bárány és húsmarha jelentős része a külföldi piacokra kerül, a K64 Kft. eltökélt szándéka, hogy ez megváltozzon, és a hazánkban felnevelt állatokból előállított kész termék a magyar boltok polcain landoljon. Karkus János, a füzesabonyi cég ügyvezetője az Agrárszektornak elárulta, a jövőt tekintve szeretnék a gazdálkodásukat abba az irányba elvinni, hogy az állatállományukból saját vágással keletkező kész termékeket saját értékesíti hálózattal juttassák el a fogyasztókhoz.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A füzesabonyi K64 Farm Kft. hagyományosan szántóföldi növénytermesztéssel és állattenyésztéssel foglalkozik. Több telephelyen gazdálkodnak, az egyiken juhászatuk van, amelynek a felújítása most történt meg, itt merinói juhokat tenyésztenek. Mint megtudtuk, emellett húsmarhatartással, konkrétan a limousin fajtával is foglalkoznak, amelyek télen bent vannak a telephelyen, ahol a borjakat felhizlalják, és ezt követően kerülnek a vágóhídra. 

A mezőgazdaságba mi beleszülettünk, szülői, nagyszülői örökség révén. A család 2000-ben vette át a gazdálkodást

- mesélte az Agrárszektornak Karkus János. 

A szakember elmondta, a jövőt tekintve szeretnék a gazdálkodásukat abba az irányba elvinni, hogy a megtermelt terményt kizárólagosan csak a saját állomány abrakolására használják fel, és a saját vágással keletkező kész termékeket saját értékesíti hálózattal juttassák el a fogyasztókhoz. Hozzátette, folyamatosan próbálnak fejlődni, fejleszteni, az állattartó telepeik felújításának egy része már megtörtént, a húsmarhatartó telepeké most zajlik, emellett pedig az állatok látszámának bővítését is tervezik. 

A felvásárlásokat tekinte a bárányoknál az olasz piac, míg a húsmarháknál, illetve borjaknál a török piac a meghatározó, ugyanakkor fontos lenne, hogy magyarországon a fogyasztók magyar termékekkel találkozznak a boltokban - emelte ki Karkus János. 

Megteszünk mindent, hogy a magyar boltok magyar termékekkel legyenek tele.
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03