2020. augusztus 15. szombat Mária

Hírek - Állat

Csontsovány lovakra találtak egy tanyán, bilincsben vitték el a gazdát

A helyiek és egy állatvédő szervezet szerint egy pócsmegyeri lótanyán a gazda sem inni, sem enni nem ad a lovainak. A rendőrség bilincsben vitte el, mikor ráhívták a rendőröket.
 
 

Az Index beszámolója szerint vasárnap egy arra autózó helyi lakos vette észre, hogy egy ősmagyar hucul fajtájú ló a földút menti bokros részen fekszik, szinte élettelenül. Az állat ugyanis kiszökött a közeli lovastanyáról. A helyi lakosok és állatvédők szerint víz után kutatott, mert az állatok a tanyán nem kapnak se vizet, se takarmányt.

Forrás: Bottyán Equus Alapítvány, Facebook

A beszámolóból kiderül, hogy a lovak védelmére létrejött Bottyán Equus Közhasznú Alapítvány több mint tíz éve hadakozik a gazdával, többször szereztek tudomást lópusztulásról, kiszökött, elütött lovakról. A helyi állatvédők már többször tettek feljelentést az ügyben, de eddig a rendőrség ezeket rendre visszadobta, a lovakat megvizsgáló hatósági állatorvos pedig korábban mindent rendben talált.

A hétvégén történtek viszont a pócsmegyerieket és az állatvédőket is ugyanúgy megdöbbentették. Kihívták a rendőröket, akik bilincsben vitték el a lovak gazdáját és éjszakára bent tartották az őrsön. A gazda mindent tagad és mindenre van magyarázata. A cikk szerint a helyi állatorvos sem volt a helyzet magaslatán, nem hozott magával orvosi eszközöket a lovak vizsgálatára, és az Indexnek sem nyilatkozott. A Szentendrei Rendőrkapitányság az Indexnek azt írta, állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak nyomozást a 68 éves tulajdonossal szemben, de több részletet a tényállás teljes körű tisztázása miatt nem adtak.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Sustainable World 2020

  A Portfolio első zöld konferenciája - a jövő vállalatainak

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu