Kamerákkal figyelik a dolgozókat az élelmiszeripari cégek Magyarországon
Magyarországon is megjelent a digitalizáció új szintje: a mesterséges intelligencia nem csak lát, hanem ért is.
Magyarországon is megjelent a digitalizáció új szintje: a mesterséges intelligencia nem csak lát, hanem ért is.
Gyakorlati útmutatót adott ki a füstaromák kivezetésével kapcsolatban az Európai Bizottság.
Komoly növekedés mehet végbe a következő évtizedben az állattenyésztésben és az állati termékek fogyasztásában.
Jelenleg az éghajlatváltozás jelenti az egyik legnagyobb kockázatot az élelmezésbiztonságra.
A rövid ellátási láncok megerősítése révén versenyképesebbek lehetnek az élelmiszert előállító kistermelők.
Kistermelő tevékenységét függesztette fel Csemőn a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.
Gyuricza Csaba: Világossá vált, hogy a korábbi fejlődési pálya újragondolására van szükség.
A Bizottság rendeletben módosította a cellulózalapú élelmiszer-adalékanyagok felhasználásának szabályait.
Már véleményezhető a kis mennyiségű, helyi élelmiszer-előállítási feltételek módosításáról szóló rendelet tervezete.
A nyers tejnek számos eljáráson kell átesnie, mire vajként az asztalunkra kerülhet.
2025 elején kezdheti meg a működését a Cargill negyedik innovációs központja Ázsiában.
A digitalizáció a következő időszakban alapjaiban fogja megváltoztatni a magyar mezőgazdaságot.
A világ legnagyobb és legmodernebb 3D-s élelmiszer-nyomtató üzeme nyílt meg Bécsben.
Az élelmiszer-hulladék több mint feléért a háztartások a felelősek, a megtermelt élelem csaknem egyharmada megsemmisül.
Az akció során mindössze 6 esetben indult eljárás, összesen mintegy egymillió forint értékben szabott ki bírságot a hatóság.
Elkészült az az újféle, szén-dioxidból előállított vaj, amit Bill Gates is támogat.
Hamarosan módosulnak a borkősavra és a tartarátokra vonatkozó határértékek az EU-ban.
Új élelmiszer-biztonsági törvényt fogadtak el Kínában, de kérdéses, be fogja-e tudni váltani a hozzá fűzött reményeket.
A legfrissebb jelentés szerint a bizonytalanság továbbra is állandó jellemzője az uniós mezőgazdaságnak.
A csíráztatott magvaknak és az azokból készült termékeknek fontos élettani jelentősége van.

Az alkohol fontos ipari alapanyag, mely igen sokféle mezőgazdasági termékből vagy melléktermékből indulhat.
Télen ezért is vásárolunk több déligyümölcsöt, mert nálunk nincs termő-szezonja éppen semminek.
Az utóbbi években drasztikusan megemelkedtek a gépek, építőanyagok és szolgáltatások árai, miközben a termények felvásárlási ára ezt messze nem követte.
A termelők gazdaságosan, a környezetet és az egészséget kímélő fajtákat termeszthetnek.
Tuti recept sajnos nincs, de a technológiában és a talajéletben még lehetnek tartalékok.