Súlyos kérdés: lesz elég alma tavasszal Lengyelországban?
Lengyelország: lesz-e elég alma tavasszal?
Lengyelország: lesz-e elég alma tavasszal?
Ha az almalésűrítmény piacán a helyzet tovább forrósodik, felgyorsulhat az étkezési alma árának emelkedése is.
A szüret csúcsán ismét emelkedett a léalma felvásárlási átlagára Lengyelországban.
Mi várható rövid- és középtávon az almalésűrítmény világpiacán? Most kiderült, mire lehet számítani.
Szakértői becslések szerint az Európai Unió almatermésének fele a feldolgozókba kerülhet az idén.
Rekord mennyiségű lehet Ukrajna almasűrítmény exportja a 2022-2023-as szezonban.
A lengyel agrárkamara az ukrán áruk vámmentességének eltörlését kéri az Európai Uniótól.
A magyar almatermelési színvonal 50-70%-kal marad el az európai top5 ország szintjétől.
Jelentősen befolyásolta a lengyel ipari alma felvásárlási árát a vámmentesen beözönlő ukrán almasűrítmény 2022 utolsó hónapjaiban.
Várhatóan erősödni fog a nem sűrítmény felhasználásával készült almalé exportja.
Gyanakodnak a lengyelek a Törökország felől érkező exportra, lehet, hogy nem is onnan érkezik.
A májusi fagyok nem kímélték a gyümölcsösöket.
Itt a legfrissebb kitekintés a világ almalésűrítmény termeléséről.
Ebből a gyümölcsből biztos, hogy ott is kevesebb lesz idén.
Komoly gondokat okoztak a fagyok az északi félteke gyümölcstermelő országaiban.
0,7 millió tonnával kevesebb, mint egy éve volt.
Kiderült mennyit adnak idén a felvásárlók az almáért.
Új szemléletre és új technológiákra van szükség a kertészetekben Magyarországon.
2023-ban a gyomirtók, a rovarölők és gombaölő szerek voltak a legnépszerűbb növényvédő szerek a magyarok körében.
Sokan a gyengébb minőségű termékekhez nyúlnak a boltokban a kedvezőtlen gazdasági helyzet miatt.
A zöldségek vetésének fő szezonja most tavasszal van, azonban magról szaporítani, azaz vetni egész nyáron, sőt ősszel is lehet.
A permetezés hatékonyságát rengeteg dolog befolyásolja, ha odafigyelünk, kisebb költséggel nagyobb eredményt érhetünk el.
A bor élvezete mélyen összefonódik azzal, hogy milyen hőmérsékleten szolgálják fel.