Itt a fenntartható húsféle? Többéves kampány indul a fogyasztók meggyőzésére
Indul az európai bárányhúst népszerűsítő kampány: a fiatalokat is megszólítanák.
Indul az európai bárányhúst népszerűsítő kampány: a fiatalokat is megszólítanák.
Az állattenyésztés az elmúlt években dinamikus átalakuláson ment keresztül, a juhágazatban azonban elmaradt a fejlődés, az innováció.
A 29. héten mind a nehézbárány, mind a könnyűbárány árában csökkenés volt tapasztalható az EU-ban.
Ez az étel megfelelően elkészítve igazi ínycsiklandó élményeket nyújthat húsvétra.
Sok ínyenc a bárány fejét akarja, sőt igazi különlegességnek számít az állat szeme is.
Újra hizlalnak hazánkban bárányt, ez jót tett a felvásárlási áraknak, az ágazat olyan szerencsés helyzetben van, hogy Európa-szerte keresleti piac van.
A keresztény és a muszlim ünnep egybeesése keresleti piacot és magas bárányárakat hozott, de az ágazat problémái továbbra is makacsul jelen vannak.
Luxussá válhat ez a húsfajta Magyarországon: nagyon egészséges, de ki tudja ezt megfizetni?
Idén egybeesik a húsvét és a ramadán, ami keresleti piacot, egyben jó lehetőséget eredményezhet a megtépázott magyar juhágazatnak.
Sosem volt még olyan magas ára a báránynak mint 2023-ban egész éven át, mégsincs elég juh Európában.
Az évről évre visszatérő nagy külföldi kereslet bizonyítja a magyar bárány átlag feletti minőségét.
Különösen komolyan fenyegetik a juhokat a különböző légyfajok lárvái okozta sérülések, melyek évről évre súlyosabb állategészségügyi problémákat okoznak.
A báránytartásban rejlő lehetőségek és a magas minőségű bárányhús iránti kereslet további fejlődést és növekedést jósol a jövőben hazánkban.
A szakértők szerint újra megerősödhet a magyar juhágazat, ha sikerrel jár a generációváltás.
Feldman Zsolt: érdemes juhtenyésztéssel foglalkozni, a báránynak lesz kereslete az európai piacon.
Megmozdult az uniós báránypiac.
Sok lehetőséget rejt ez az állat.
Hiába a sok nehézség, a magyar marha népszerűsége töretlen.
Új piacot nyithat az európai muszlim közösségek erősödése.
Második hete tart már az árak csökkenése.
Az elmúlt évek tapasztalatai világosan mutatják, hogy a klímaváltozás gyökeresen alakítja át a magyar mezőgazdaság mindennapjait.
A mesterséges hús egy olyan élelmiszeripari termék, amelyet állati sejtekből állítanak elő laboratóriumi körülmények között.
A szakember szerint a szója a szemünk láttára írja át a hazai növénytermesztési szokásokat.
A 2025-ös nyár rendkívül aszályos időjárása komoly hatással van az ország agráriumára.
Ha néhány dologra odafigyelünk, sok hibát elkerülhetünk, amiért hálásak lesznek a növények is.
Kukorica vagy kalászos után vetett kalászosokban a Fuzárium fajok szaporító képletei a talajban felszaporodhatnak, elsősorban a talajban található növényi maradványokon telelnek át.
A KUHN Optimer rövidtárcsa nagy munkaszélességgel, stabil mélységtartással és alacsony vonóerőigénnyel kínál hatékony, gazdaságos tarlóhántást.