Döntött az EP: erősebb védelmet kapnak az egyedi, minőségi élelmiszerek
Megszavazta a földrajzi árujelzőkről szóló új szabályozást az Európai Parlament strasbourgi ülésén.
Megszavazta a földrajzi árujelzőkről szóló új szabályozást az Európai Parlament strasbourgi ülésén.
Új nemzeti eredetmárkát indítanak a németek a hazai agrártermékek megkülönböztetésére.
Módosultak a gyümölcs- és zöldségágazatra vonatkozó forgalmazási előírások és az ellenőrzésre vonatkozó szabályok.
Szerencsére a magyar származásra utaló eredetmegjelölés a tojásáruknál jól működik.
Egyes borászati termékek 2023. november 15-től mentesülnek a reprezentációs adó megfizetése alól, ha a terméket közvetlenül az azt megtermelő borászattól vásárolják meg.
Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy uniós földrajzi árujelző oltalmat kapjon a Borzag pálinka.
A tokaji borok átlagára itthon még mindig lényegesen magasabb, mint a külpiacokon.
A külföldre került bormennyiség a 2021-es 905,6 ezer hektolitert túlszárnyalva 1,164 millió hektoliter volt 2022-ben.
Folyamatosan bővül az uniós oltalom alatt álló földrajzi árujelzős magyar élelmiszerek köre.
Komoly források állnak a magyar méhészek rendelkezésére az idei nehézségek leküzdésére.
Ellenőrizték a tűzifa vásárlásának és szállításának szabályait Zala megyében.
Hatalmas magyar siker.
Hatalmas magyar siker.
Különleges jelölést kaphatnak a Sümeg környéki borok.
Az árunak nem volt semmiféle dokumentációja.
Most már biztos, hogy emelkedik az idén a bor termelői ára.
2021-től további termékeknél kell feltüntetni a származási országot.
Döntött az Európai Bizottság.
Döntött az Európai Bizottság.
Az európai földrajzi árujelzők védelméről van szó.
Új szemléletre és új technológiákra van szükség a kertészetekben Magyarországon.
2023-ban a gyomirtók, a rovarölők és gombaölő szerek voltak a legnépszerűbb növényvédő szerek a magyarok körében.
Sokan a gyengébb minőségű termékekhez nyúlnak a boltokban a kedvezőtlen gazdasági helyzet miatt.
Ha nem vigyázunk, Oroszország a jövőben a műtrágya révén gyakorolhat nyomást az Európai Unió mezőgazdaságára.
A zöldségek vetésének fő szezonja most tavasszal van, azonban magról szaporítani, azaz vetni egész nyáron, sőt ősszel is lehet.
A bor élvezete mélyen összefonódik azzal, hogy milyen hőmérsékleten szolgálják fel.