Rengeteg magyar vásárol ezeken a helyeken: de vajon mi áll a háttérben?
Újra trendi lett piacozni, élményt nyújt közvetlenül a termelőtől megvásárolni az élelmiszereket.
Újra trendi lett piacozni, élményt nyújt közvetlenül a termelőtől megvásárolni az élelmiszereket.
Egyre több kérdést vet fel a borászat jövedelmezősége, a kisebb szereplőknek viszont létezhet mentsvár.
Április 26-27-én, a hétvégi napokon az északi, keleti és a hegyvidéki déli országrészben ismét fagyos éjszakákat jeleznek a prognózisok.
A rövid ellátási lánc támogatása erősíti a helyi gazdaságot, a fenntarthatóságot és a termelők-piac kapcsolatát.
A magyar családi gazdálkodók helyett a multiknak kedvez a miniszterelnök javaslata a MOSZ szerint.
Az év végi ünnepi időszakban is érdemes odafigyelni a megfelelő, változatos zöldségfogyasztásra.
Terített asztallal érkezett meg az ősz: a helyi szezonális élelmiszer egészséges és környezetbarát választás.
Innovatív védjeggyel ismerik el a helyi termékeket kínáló szolgáltatókat, még mindig lehet jelentkezni.
Nem mindig az a legkifizetődőbb döntés, ha multikhoz megyünk vásárolni a kisboltok helyett.
Egyre több termelői piac található Magyarországon, ahol több ezer kistermelő kínálja eladásra a portékáit.
Feldolgozóüzemet és hűtőházat is tartalmazó agrárlogisztikai központot adtak át Jánoshalmán.
Folyamatosan növekszik az őstermelők portékáinak népszerűsége a magyarok körében.
Kampány indul Németországban a belföldi alma fogyasztásának ösztönzése érdekében.
Óriási együttműködés indul az őrségi táj gazdagításáért.
A magyar agrárium termékei komolyabb mértékben jelenhetnek meg a világban.
A Farm2Fork a magyar termelőket akarja összekötni az ismert séfekkel.
Unokák rendelhetnek helyi zöldségeket a nagyszüleiknek egy új kezdeményezésben.
Várja az érintett vállalkozások jelentkezését az agrárkamara.
A Nógrád Megyei Önkormányzat minél több munkahely megmentését vette célba.
Mindenkinek hasznára válik, ha helyi termelők termékeit választja.
Az elmúlt évek tapasztalatai világosan mutatják, hogy a klímaváltozás gyökeresen alakítja át a magyar mezőgazdaság mindennapjait.
A rizs a világ egyik legfontosabb alapélelmiszere, sok érdekesség van vele kapcsolatban, kezdve a termesztésétől, a feldolgozási lehetőségekig.
A mesterséges hús egy olyan élelmiszeripari termék, amelyet állati sejtekből állítanak elő laboratóriumi körülmények között.
A 2025-ös nyár rendkívül aszályos időjárása komoly hatással van az ország agráriumára.
A szakember szerint a szója a szemünk láttára írja át a hazai növénytermesztési szokásokat.
Kukorica vagy kalászos után vetett kalászosokban a Fuzárium fajok szaporító képletei a talajban felszaporodhatnak, elsősorban a talajban található növényi maradványokon telelnek át.
A KUHN Optimer rövidtárcsa nagy munkaszélességgel, stabil mélységtartással és alacsony vonóerőigénnyel kínál hatékony, gazdaságos tarlóhántást.