Erre használnak fel a magyarok több millió köbméter vizet: te hitted volna?
Az élelmiszeripar a gazdaság egyik legfontosabb ágazata, amely jelentős mértékben igénybe veszi a természetes erőforrásokat.
Az élelmiszeripar a gazdaság egyik legfontosabb ágazata, amely jelentős mértékben igénybe veszi a természetes erőforrásokat.
Sok olyan étel van, melyek gyártásakor vagy otthoni elkészítésekor egy ponton szükség van az állagának a sűrítése.
Körülbelül 35-40 éve még nagy kuriózum volt hazánkban a banán, majd a téli időszakok rendszeresen kapható gyümölcsévé vált.
A tojás sokszor nem az íze miatt kell az ételekbe, hanem más tulajdonságai miatt: például mert remek kötőanyag.
Hiába a milliárdos állami támogatások és hitelek, a Kall Ingredients Kft. nem hozza a kívánt számokat.
Biztonságosak a magyar boltokban kapható burgonyák? Tesztelték a Nébih szakemberei a termékeket.
A drasztikus gabonadrágulás miatt rossz évet zárt a Kall és a Viresol.
Akik import húsokkal lepik el az országot, nem lehetnek az Egyesület tagjai.
Szükség van rájuk, de nem szabad túlzásba vinni a fogyasztásukat.
Gyümölcsbetakarítást segítő szolgáltatást fejlesztett az AgroFresh Solutions.
Állandó probléma a pontos időpont meghatározása.
Az alapanyagát itthon is gyárthatnánk
A gabona beltartalmát is befolyásolja a csapadékhiány.
Fokozatosan éri el csúcskapacitását a nemrég átadott keményítőgyár.
A fenntartható termelés a cél.
A cég 51 százalékos részesedést szerez a visontai Viresol Kft.-ben.
VIRESOL néven működik tovább a búzafeldolgozásra létrehozott Visonta Projekt.
Búzafeldolgozásra épülő keményítőgyárat létesítenek Visontán.

2025 a szakma szerint „fekete év” lett, hiszen Magyarországon soha nem mértek még ilyen alacsony almatermést, mint most.
Az Európai Unión belül a juh- és kecskeimport dinamikusan bővült, 2025 első hét hónapjában 20 százalékos növekedést mértek.
Hiánypótló köteteket adott ki a MATE, melyek választ adhatnak a klímaváltozás okozta nehézségekre is.
Miközben a világpiacon több tejtermék ára meredeken zuhan, Magyarországon valamivel visszafogottabb a mozgás.
Dunaharasztiban találkozott Nagy Istán és Cristophe Hansen uniós agrárbiztos.
A Kék-Fehér-Szív segítségével az egészség a farmtól az asztalig tart – ízletes, tápláló ételeket garantálva, amelyek jobbak az embereknek és kevésbé terhelik a környezetet.